13. července 2007 • 00:00

Šmicer: Nejhorší mám za sebou

Autor: Sport
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deset minut po jedenácté hodině Kongresový sál hotelu Pyramida ztichl. Pak Vladimír Šmicer podepsal roční kontrakt se Slavií Praha. Několik rychlých tahů perem, profesionální pohled do objektivů fotoaparátů a kruh se uzavřel.



Deset minut po jedenácté hodině Kongresový sál hotelu Pyramida ztichl. Pak Vladimír Šmicer podepsal roční kontrakt se Slavií Praha. Několik rychlých tahů perem, profesionální pohled do objektivů fotoaparátů a kruh se uzavřel. Šmicer se vrací na místo činu, do klubu s nímž získal svůj první titul.


Dlouho jste se s týmem připravoval, ale smlouvu jste podepsal až dnes. Proč? "Od první chvíle se mi v týmu líbilo. Je pravda, že jsem byl domluvený s Ivanem Haškem, že bychom šli někam spolu. Jenže Ivanovi to brzo padlo, tak už jsem věděl, že půjdu do Slavie. Jenom jsem si nebyl jistý, jestli tu přípravu vydržím. Byl jsem zraněný a nevěděl jsem, jestli to zvládnu. Teď už mám nejhorší za sebou. Už začneme hrát, takže nastal pravý čas podepsat smlouvu." Jaké si kladete cíle? "Já si nejvíc vážím vítězství v Lize mistrů a v Poháru UEFA. Slavii chci pochopitelně pomoci do základní skupiny Ligy mistrů a v lize chceme hrát o nejvyšší příčky. Ve Slavii jsem zažil devět skvělých let a čím víc se blížil můj návrat, těšil jsem se víc a víc." Vrátil jste se do, ale dost lidí vás od toho zrazovalo. Co vám říkala rodina a Láďa Vízek? "Rodina mě podporovala. Je správné, aby se kluci vraceli. Vezměte si Tomáše Řepku nebo Pavla Horvátha. I díky němu Sparta vyhrála titul i pohár. Mě těší, že na náš přípravný zápas přišlo třináct stovek diváků. Zažil jsem, že na Strahov chodilo osm deset tisíc lidí a rád bych to zažil zase." Budete mít číslo 11. Proč právě tohle? (doposud hrál s 11 Petr Janda - pozn. red.) "Já jsem s jedenáctkou odehrál posledních pět nebo šest sezón. Docela jsem si ho oblíbil. Tak jsem zkusil lobovat, jestli bych jedenáctku nemohl mít i ve Slavii a podařilo se to." Smlouva počítá s vaším budoucím zapojením v klubovém managementu. V jaké to bude roli? "Detailně jsme to neřešili. Já se teď soustředím hlavně na trávník. K tomu se vrátíme až po sezóně." Věříte, že si zahrajete na novém stadionu? "To bych moc chtěl. Rozhodně chci být u toho, ať už v jakékoliv roli."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud