16. července 2007 • 00:00

Plážoví fotbalisté první turnaj nevyhráli

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní turnaj v Evrospké lize plážového fotbalu čeští reprezentanti nepřekvapili a v italském San Benedettu skončili šestí.



Čeští plážoví fotbalisté nakonec ve své premiéře v seriálu Evropské ligy skončili šestí, když v zápase o páté místo prohráli s Francií vysoko 2:10. O branky českého týmu se postarali Mikan a Dlouhý. Na straně soupeře se pěti brankami prezentoval útočník Samoun. Vítězi prvního ze čtyř turnajů Evropské ligy se stali Rusové. "Určitě to beru jako úspěch," řekl v rozhovoru pro ČTK trenér Oldřich Prohl. "Když jsme sem jeli, tak jsme nevěděli, co nás čeká. Přeci jen jsme tu hráli proti velikánům tohoto sportu," dodal. Prohlovi svěřenci v neděli nenavázali na výkon z předchozího duelu s Polskem, který vyhráli 6:5 a připsali si historicky první výhru na evropském šampionátu. Tentokráte nezvládli úvod a rychle pustili soupeře do pětigólového trháku. Pak sice Češi ve druhé třetině snížili na 6:2, ovšem v poslední části již nekladli soupeři odpor a inkasovali další čtyři branky. "Dnes to nebylo dobré. Chtěli jsme opět praktikovat úspěšný systém 2-1-1, ale nevyšlo to," řekl brankář Bronislav Šesták. "Dostali jsme dva hloupé góly a pak se navíc zranil Čižnár, takže to bylo fyzicky velmi náročné," dodal Šesták, který rovněž utrpěl zranění. Neměl by však chybět na druhém turnaji série, který se koná příští týden v Portugalsku. Premiéru v Evropské lize měli také Rusové, kteří překvapivě dokráčeli až k prvenství. Ve finále si poradili s favorizovaným Portugalskem a vyhráli 4:3 díky dvěma zásahům Leonova a Vostrikova. Výhra Rusům zajistila také individuální ceny. Nejlepším hráčem turnaje se stal Šajkov a mezi brankáři vládl Buchlitskij. Nejlepším střelcem pak byl s osmi zásahy Španěl Amarelle.


Výsledky: O 5. místo:
ČR - Francie 2:10 (0:3, 2:3, 0:4)

Branky ČR: Mikan, Dlouhý.
Sestava ČR: Kýček, Šerák - Cibula, Veleman, Čižnár, Kovařík - Bezdička, Dlouhý, Mikan, Sláma. Finále: Rusko - Portugalsko 4:3
O 3. místo: Švýcarsko - Itálie 5:3
O 7. místo: Španělsko - Polsko 4:5 po prodl.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud