16. července 2007 • 00:00

Matušovič: Nejdříve záchytka, pak zranění

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Citát z románu Vladislava Vančury o nešťastném trávení letního času, by se určitě hodil ke sparťanskému fotbalistovi Miroslavu Matušovičovi.



Sparťanského fotbalistu Miroslava Matušoviče potkala během letní přestávky další nepříjemnost. Před osmi dny skončil na havířovské záchytce, teď pro něj nejspíše na tři týdny skončil boj o základní sestavu. V nedělním duelu proti Dinamu Bukurešť totiž minutu před poločasem padnul plnou vahou na rameno a diagnóza lékařů byla nemilosrdná: natažené, možná dokonce natržené vazy a dvou- až třítýdenní pauza. Matušovič jen výjimečně ztrácí dobrou náladu, ale dnes mu při setkání s novináři moc do úsměvu nebylo. Ranní trénink spoluhráčů sledoval jen s rukou v závěsu, potom na chvíli vklouzl do bazénu, ale brzy z něj zase vylezl. "Dokud účinkuje utišující lék, tak to moc nebolí, ale když to přijde k sobě, je mi ouvej. V noci na dnešek jsem nespal vůbec," vyprávěl fotbalista. Nynější potíže přebily problém, který se mu stal před týdnem. Během víkendového volna přebral při oslavě s kamarády v Havířově a skončil tam na záchytce. "No, jenže tam jsem si všechno způsobil vlastní chybou, zatímco tady to byla obyčejná smůla. K tomu incidentu už bych se nerad vracel, ale byla to chyba, kterou si jako profesionální fotbalista nemohu dovolit," kál se při vzpomínce na událost z minulé neděle. Sparta "odměnila" jeho výstřelek vysokou pokutou, jejíž výši klub neoznámil. "Všiml jsem si, že někteří lidé mě za to hodně odsoudili, a rád bych se tomu už vyhnul. Ale zase byla většina, která pochopila, že to byl výjimečný výstřelek, který nezopakuji," tvrdil Matušovič, který prý na severní Moravu ani nyní nezanevře. "Mám k Ostravě stále dobrý vztah, i když vím, že lidi mi odchod do Sparty nemohou zapomenout." Dva nepříjemné okamžiky pro něj přišly v nepravou chvíli. Matušovič sice nálěží ke služebně nejstarším hráčům na Letné, ale v každé přípravě musí dokazovat, že patří do základní sestavy. "Je to pravda, dokonce jsem někdy začínal i mezi náhradníky, ale většinu sezony pak dohrál na trávníku. Mě hrozně štve být náhradníkem a věřím, že se do toho i letos znovu dostanu," prohlásil odhodlaně letenský záložník, který se dnes ze soustředění předčasně vydal zpět do Prahy.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud