16. července 2007 • 00:00

Lavička k sobě chce jen úspěšné

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští reprezentanti sice září na světovém šampionátu, ale na podzim již budou hrát pod Vítězslavem Lavičkou. Ovšem nebude to pro ně dramatický změna, další trenéři budou stejní.



V úspěšném reprezentačním týmu do 20 let, který na probíhajícím světovém šampionátu v Kanadě postoupil do semifinále, našel své spolupracovníky trenér jednadvacítky Vítězslav Lavička. Oficiální webové stránky fotbalového svazu dnes informovaly o tom, že asistenty nového kouče "lvíčat" se stanou hlavní trenér dvacítky Miroslav Soukup a kouč brankářů Petr Kouba. "Chtěl jsem, aby i po trenérské stránce byla zachována kontinuita mezi oběma těmito věkovými kategoriemi. Výborné výsledky, kterých dvacítka na šampionátu v Kanadě dosahuje, jsou dobrým příslibem i pro jedenadvacítku," uvedl Lavička. Na šampionátu v Kanadě startují hráči ročníku 1987 a mladší, kteří od příští sezony přejdou k jednadvacítce. "Z minulé jednadvacítky zůstane i několik hráčů ročníku 1986," prohlásil Lavička, který přímo v Kanadě sledoval utkání českých mladíků ve skupině proti KLDR a Panamě. Bývalý liberecký kouč, který ze Slovanu odešel po konci uplynulé sezony, si vybral i další členy realizačního týmu. Vedoucím nové jednadvacítky bude například Rudolf Baťa, který je v těchto dnech za oceánem se Soukupovým týmem. Lavička bude využívat i služeb externích spolupracovníků. "Mým trenérským konzultantem bude Vlasta Mareček a mentálním trenérem Dragan Vujovič, se kterým jsem spolupracoval při působení v Liberci," dodal Lavička. Jednadvacítka si pod jeho vedením odbude premiéru 21. srpna ve Skotsku. V září pak čeští mladíci vstoupí do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud