16. července 2007 • 00:00

Kadlec chce především hrát

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

O odchodu sparťanského fotbalového obránce Michala Kadlece se spekuluje čím dál více. Jednou je to ruská, podruhé německá liga, ale Kadlec má priority jasně seřazené.



Fotbalový obránce Michal Kadlec se připravuje poctivě se Spartou Praha na novou sezonu v rakouských Alpách, ale už brzy možná nabere jeho nadějně rozjetá kariéra směr východ Evropy. O jeho angažování totiž vážně uvažuje FK Moskva, navíc fotbalistu vábí do ruského klubu kamarád Roman Hubník. Kadlec počítá s tím, že k přestupu může brzy dojít, přestože dříve si spíše myslel na západoevropské soutěže. Tím spíš, že díky angažmá otce Miroslava vyrůstal v Německu. "Samozřejmě preferuji bundesligu. Táta tam dlouho hrál, umím řeč... Ale ruská liga šla hodně nahoru a poslední dobou tamní týmy kupují jenom reprezentanty, proto spekulovat o kvalitě soutěže je zbytečné," uvedl na soustředění Sparty v Rakousku obránce, který případný odchod konzultoval nejen s Hubníkem, ale také s Radoslavem Kováčem, který působí ve Spartaku Moskva. Kadlec prý upřednostňuje odchod tam, kde bude znovu pravidelně hrát, jak je zvyklý ze Sparty. "Oni nemají levého beka a podle toho, jak jsme se bavili, bych hrát měl. Nechci jít do klubu, kde budu sedět na lavici. To rozhodně není cesta, kterou hodlám zvolit," uvedl dvaadvacetiletý zadák. S Hubníkem případný přestup často probírá a učí se pomalu také rusky. "Hubník na mě mluví pokaždé jen rusky. Já mu sice nerozumím ani slovo, ale to se nedá nic dělat, učit se musím, když jsem se s ruštinou zatím nepotkal," povzdychl si fotbalista, který kdysi na obchodní akademii měl možnost výběru, ale vybral si angličtinu. "Tehdy jsem si říkal, že ruštinu rozhodně nebudu potřebovat, takže je to určitě zbytečné," připomněl si rozhodování, kterého ale litovat nemusí, protože angličtinu také ještě využije. Ke Kadlecově odchodu může dojít ještě tento týden, neboť zástupci ruského klubu zřejmě budou sledovat jeho výkon v úterním duelu proti Haagu. Tím se ale zatím hráč nestresuje. "Ani nevím, zda má někdo dorazit. Na to nemá cenu myslet," prohlásil Kadlec.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud