16. července 2007 • 00:00

Sparta ulovila šestou rybu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Sparty pokračuje ve výlovu přestupního rybníku. Šestým úlovkem se stal slovenský reprezentant Igor Žofčák, který se měl třepetat v síti až v zimě, ale zabral už teď.



Šestou letní posilu získali fotbalisté pražské Sparty. Na Letnou míří záložník slovenské fotbalové reprezentace Igor Žofčák, který v uplynulé sezoně oblékal dres Ružomberku. S mistrovským klubem podepsal tříletý kontrakt. Informoval o tom sparťanský mluvčí Lukáš Přibyl. Původně měla Sparta Žofčáka získat až v zimním přestupním termínu, ale celá transakce nabrala o víkendu rychlý spád a dnes oba kluby definitivně dospěly k dohodě. Čtyřiadvacetiletý univerzál se tak už dnes v noci vydá za týmem do rakouských Korutan, kde je Sparta na soustředění. "Do Sparty se moc těším, je to velká výzva a doufám, že se prosadím. S krajany v klubu jsem ještě nemluvil, seběhlo se to všechno rychle, takže jsem na to ani neměl moc času," citovaly sparťanské webové stránky Žofčáka. "Čekal jsem doma v Ružomberku až dostanu pokyn, že dohoda je na stole. Měl jsem sbaleno a teď můžu vyrazit," doplnil. Žofčák fotbalově vyrůstal v Michalovcích, odkud v osmnácti letech přešel do Ružomberku, s nímž vyhrál v roce 2005/06 slovenskou ligu. Díky své univerzálnosti nakoukl i do slovenské reprezentace. V národním týmu má odehráno devět utkání, nechyběl ani v posledním duelu kvalifikace o evropský šampionát v Německu. Ve Spartě s ním trenér Michal Bílek počítá především na oba krajní posty v záloze. "Jedná se o kvalitního krajního záložníka, který má i mezinárodní zkušenosti. Je to hráč, který může Spartě i do budoucna pomoci," prohlásil Bílek. Žofčák se stal po Davidu Limberském, Avdiju Vršajevičovi, Jiřím Kladrubském, Ondřeji Kúdelovi a Martinu Abrahamovi už šestou letní posilou Letenských. Sparta si navíc některé hráče stáhla z hostování v jiných klubech.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud