16. července 2007 • 00:00

Jungr bude hostovat na jihu Čech

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

České Budějovice potřebují zacelit mezery po odchodech několika svých opor a proto posilují. Už před rokem mělo vedení políčeno na Marka Jungra, který přichází ze Sparty.



Fotbalisté Českých Budějovic po odchodu několika opor dál posilují kádr před nadcházející prvoligovou sezonou. Záložní řadu Dynama vyztuží dvacetiletý Marek Jungr, který na jih Čech míří na hostování z pražské Sparty. Podle sportovního ředitele klubu Jiřího Kotrby stráví talentovaný hráč v Českých Budějovicích minimálně podzimní část sezony. "Na podzim bude určitě hrát v Budějovicích. Přichází k nám na hostování, další jednání o konkrétní podobě a délce Jungrova působení u nás proběhnou se Spartou ve čtvrtek," řekl Kotrba. "Samozřejmě se nám hodí do konceptu mužstva, vybral si ho trenér Cipro," doplnil jihočeský sportovní ředitel. "Já si ho pamatuji z B-týmu Sparty. Jednou hráli tady proti nám. On je původem ze Strakonic, je to tedy rozený Jihočech a my už jsme ho chtěli před rokem," řekl na adresu mladíka Cipro. Českobudějovičtí potřebují zacelit mezery po konci kariéry Poborského a odchodech dalších opor. V průběhu přípravy už získali brankáře Pavla Kučeru, navrátilce Martina Vozábala, Michala Šmída a dvojici Slováků Jaroslava Hílka a Marka Plichtu. S Dynamem se navíc připravuje i mostecký Petr Jendruščák. Jungr nastoupil za Jihočechy už v sobotním utkání proti Prachaticím. "Měl jsem snad nejvíc šancí z celého týmu. Gól jsem ale nedal, snad tu svojí střeleckou smůlu prorazím potom v lize," uvedl v rozhovoru pro stránky Dynama Jungr. V nejvyšší soutěži nastoupil ke 13 zápasům, jaro strávil v Příbrami, která sestoupila do druhé ligy. "Byla tam špatná nálada, rozhodně už se k tomu nechci vracet. Teď jsem v Budějovicích a budu se snažit, aby se jim i mně co nejvíce dařilo," dodal.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud