18. července 2007 • 00:00

Innsbruck pustil Maška do Turecka

Autor:
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvakrát nevstoupíš do jedné řeky, praví pořekadlo. Fotbalový útočník Jiří Mašek se jím rozhodně neřídíl a podruhé ve své kariéře se vydal za tureckým dobrodružstvím.



Někdejší teplický útočník Jiří Mašek odchází z Tirolu Innsbruck na roční hostování do tureckého klubu Ankaragücü. Kluby se domluvily i na opci, pokud by Turci příští rok chtěli Maška získat natrvalo na přestup. ČTK to řekl hráčův agent Pavel Zíka ze společnosti Sport Invest. Pro Maška to nebude první turecká zkušenost, protože před svým loňským příchodem do Innsbrucku působil půl roku v Malatyasporu. V Rakousku pak zpočátku navázal na výkony z české ligy a pod vedením trenéra Františka Straky prožíval dobré časy. Jenže na jaře se Innsbrucku přestalo dařit a nedlouho po Strakově odchodu v něm přinejmenším na čas skončil také osmadvacetiletý útočník. Hráčův nový tým Ankaragücü má za sebou nevydařenou sezonu, v níž až do závěru bojoval o záchranu. Nakonec skončil na 13. místě osmnáctičlenné soutěže.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud