22. července 2007 • 00:00

Chelsea při Beckhamově debutu porazila Galaxy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea s bravurně chytajícím Petrem Čechem porazila na závěr turné po Spojených státech 1:0 losangeleský tým Galaxy, v jehož dresu si krátký debut odbyl David Beckham.



Chelsea s bravurně chytajícím Petrem Čechem porazila na závěr turné po Spojených státech 1:0 losangeleský tým Galaxy, v jehož dresu si krátký debut odbyl David Beckham. Anglický fotbalový idol se vzhledem ke zranění kotníku dostal na trávník jen na posledních dvanáct minut hry, i tak byl ale bouřlivě přivítán téměř 30 tisícovkami diváků na stadionu Home Depot Center. Už jeho příchod na lavičku Galaxy byl pompézní, a když usedl na střídačku, obklopila jej zhruba stovka akreditovaných fotografů, aby tento moment zachytili. Z hlediště vše sledovala hráčova manželka Victoria, s níž seděla v lóži přítelkyně a herecká hvězda Katie Holmesová, manželka Toma Cruise. Zápas si nenechaly ujít ani další celebrity - Beckham přilákal na fotbal kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera, americkou herečku Evu Longoriovou, jež je ženou basketbalové hvězdy Tonyho Parkera, či anglické herce Johna Hurta a Raye Winstona. V době Beckhamova příchodu na hřiště už domácí prohrávali po gólu kapitána Chelsea Johna Terryho z úvodu druhého poločasu a na výsledku se už nic nezměnilo. Hlediště nicméně na každý Beckhamův dotyk s míčem reagovalo hlasitými ovacemi. "Bylo to velmi emocionální," přiznal bývalý kapitán anglické reprezentace. "Ty reakce diváků byly neskutečné, místy mě to uvádělo do rozpaků. Velmi jsem si přál být dneska u toho, i když nejsem fit a pořádně jsem od příletu netrénoval," dodal Beckham s tím, že na postiženém kotníku má stále otok. Ujistil ale, že zranění není vážné. Podle agentury Reuters už jeho přítomnost na lavičce jako kdyby nutila spoluhráče se blýsknout, takže předvedli jeden z nejlepších výkonů v sezoně. V té se jinak celek Galaxy trápí, z dvanácti zápasů ligy MLS vyhrál jen tři. "Asi chtěli ukázat Davidu Beckhamovi, že jsou tým," uznale se vyjádřil i kouč Chelsea José Mourinho. V zápase se několikrát zaskvěl i český reprezentační gólman Čech, zvláště pak v prvním poločase při tlaku, který završil tvrdou střelou Cobi Jones. Ještě před přestávkou pak musel skvěle zasáhnout proti hlavičce Abela Xaviera, kterou vypíchl nad břevno.


Výsledek: Los Angeles Galaxy - Chelsea 0:1 (0:0). Branka: 49. Terry.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud