25. července 2007 • 00:00

Slavii čeká slovenský mistr

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střílelo se sice ostošest, ale soupeřem Slavie v druhém předkole Ligy mistrů bude podle očekávání Žilina. Ta dnes porazila lucemburský Dudelange nezvykle vysokým výsledkem.



Podle očekávání se s pražskou Slavií v druhém předkole Ligy mistrů utká Žilina vedená českým trenérem Pavlem Vrbou. Slovenský šampion se sice v dnešní odvetě 1. předkola s lucemburským Dudelange trápil, ale nakonec zvítězil po přestřelce 5:4, když se trefili také oba čeští hráči domácích Pavel Devátý a Benjamin Vomáčka. Žilina tak potvrdila výhru 2:1 ze hřiště soupeře a postoupila do dalších bojů. Se Slavií sehraje první zápas ve středu na Slovensku. Dudelange přijelo do Žiliny oslabeno o tři defenzivní hráče základní sestavy. Dva z nich nepustil na Slovensko jejich zaměstnavatel. Lucemburští fotbalisté jsou totiž převážně amatéry a mají stále zaměstnání v jiném oboru. Také kvůli těmto ztrátám chtěl trenér Leflochmoan vsadit na defenzivu a co nejdéle držet bezbrankový stav. Tento plán však vzal za své již po devíti minutách, když lehká Devátého střela skončila nečekaně v brance. O dvě minuty později pak Lucemburčany dorazil Lietava hlavičkou a ještě do konce první půlhodiny zvýšil na 3:0 Štyvár. V tu chvíli se zdálo rozhodnuto, ovšem hosté nečekaně zmobilizovali síly. Di Gregório a Hammami dvěma zásahy snížili na rozdíl jediné branky. Pak sice Vomáčka hlavou opět uklidnil domácí fanoušky, ale Dudelange podruhé v zápase využilo standardní situaci a upravilo na 4:3. Oba celky se trefily ještě jednou a zápas skončil nezvykle vysokým výsledkem 5:4.


MŠK Žilina - F91 Dudelange (Luc.) 5:4 (3:1) Branky: 29. a 75. Štyvár, 9. Devátý, 11. Lietava, 64. Vomáčka - 40. Di Gregório, 50. Hammami, 72. Guthleber, 82. Lukič. První zápas 2:1, postoupila Žilina. Sestava Žiliny: Kuciak - Pekarík, Vomáčka, Hubočan, Leitner - Štrba - Breška (46. Vladavič), Devátý, Jež - Štyvar (89. Pečalka), Lietava (60. Nemec).

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud