27. července 2007 • 00:00

Bild přivítal Šimáka s pompou

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový záložník Jan Šimák přestoupil včera večer ze Sparty do druholigového německého celku Carl Zeiss Jena a dnes ráno jej vítal i bulvární německý deník Bild.



Tradičně razantním titulkem dnes oznamuje nejčtenější německý deník Bild návrat starého známého Jana Šimáka do německého fotbalu. Někdejší obrovský talent ve čtvrtek navečer podepsal smlouvu s druholigovým klubem Carl Zeiss Jena, kam odchází ze Sparty. "Skandální Šimák je zase tady," napsal Bild s připomínkou, že někdejší hráč bundesligy sehrál za Hannover a Leverkusen 28 zápasů. Zatímco ve čtvrtek německá média psala o 300.000 až 400.000 eur odstupného, podle Bildu osmadvacetiletý Šimák přestoupil za 500.000 eur (14 milionů korun). "Z přestupu mám radost, protože ve Spartě už jsem nehrál," cituje Bild Šimáka, kterého také označuje za "bývalou skandální hvězdu" a jeho dosavadní kariéru za "jízdu na horské dráze". Na počátku desetiletí německá média za Šimákova dřívějšího působení v bundeslize barvitě líčila hráčův talent a nakonec především jeho problémy s disciplínou a životosprávou včetně alkoholu a gamblerství. Šimák už ve Spartě nebyl ani zařazen do letní přípravy prvního týmu a dostal povolení vyjednávat o odchodu. Velmi o něj usiloval hamburský klub St. Pauli, ale se Spartou se nedomluvil na odstupném.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud