30. července 2007 • 00:00

Kozáčik je sparťan

Autor:
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský gólman Matúš Kozáčik odchází ze Slavie do Sparty. Kluby se na přestupu dohodly v neděli po poledni, hráč dnes podepíše na Letné smlouvu. Měla by trvat tři roky, červenobílí si polepší o pět a půl milionu korun.



Slovenský gólman Matúš Kozáčik odchází ze Slavie do Sparty. Kluby se na přestupu dohodly v neděli po poledni, hráč dnes podepíše na Letné smlouvu. Měla by trvat tři roky, červenobílí si polepší o pět a půl milionu korun. Transfer sice ještě není definitivně uzavřen, protože jej Kozáčik dosud nestvrdil podpisem, ale všichni ho berou jako hotovou věc. "Netuším, co by se muselo stát, abych si to rozmyslel," říká sám hráč, který už absolvoval pohovor s trenérem Michalem Bílkem. "Věříme, že přestup by mohl být dotažen v pondělí," tvrdí letenský mluvčí Lukáš Přibyl. Obchod potvrzuje i Slavia. "Se Spartou jsme se dohodli na přestupu, s výší odstupného jsme spokojeni," uvedl generální ředitel klubu Petr Doležal. Pokud se potvrdí zákulisní informace, upíše se třiadvacetiletý brankář Letenským na tři roky, červenobílí si přijdou na pět a půl milionu korun. Trenér Bílek ale zatím nechtěl věc komentovat. "Máme o něj zájem, více řeknu až po podpisu," pověděl po včerejší přípravě s Hansou Rostock. Hráčův příchod je přesto jistý a Kozáčik tak doplní ve sparťanském kádru trojici stávajících gólmanů Poštulka, Zlámal, Grigar. Minimálně jeden z nich ovšem tým opustí, vyplývá to z klubového prohlášení. "V návaznosti na příchod Kozáčika proběhnou i další kroky v pohybu brankářů. Trenér si z přípravy odnesl určité poznatky, ze kterých nyní vychází. Do sezony půjde Sparta s trojicí gólmanů, její podobu budeme znát s největší pravděpodobností v průběhu týdne," stojí na sparťanském webu. Podle názoru Sportu se s Letnou rozloučí hned dva ze zmiňované trojky. Na přestup či hostování patrně odejdou Zlámal i Grigar, elitní sparťanské dvojici Poštulka, Kozáčik bude krýt záda Bičík, jenž figuruje na soupisce sparťanského béčka. Kdo bude jedničkou? V úvodu naskočí pravděpodobně Poštulka, ale perspektivnější Kozáčik má naději, že se během podzimu mezi tyče probojuje. Na jaře ovšem ve Slavii dělal dvojku, z brány ho vytlačil Vorel.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud