31. července 2007 • 00:00

Sparta chce k doublu do Ligy mistrů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta nemění ani před novou sezonou své obvyklé plány: obhájit titul, pokud možno získat domácí pohárovou trofej a také se probojovat do milionářské Ligy mistrů.



Fotbalová Sparta Praha nemění ani před novou sezonou své obvyklé plány: obhájit titul, pokud možno získat domácí pohárovou trofej a také se probojovat do milionářské Ligy mistrů. Tradičně nejvyšší možné cíle oznámili funkcionáři mistrovského klubu na dnešní předsezonní tiskové konferenci. Tisková konference nejbohatšího českého klubu je pokaždé očekávána s velkým napětím, Sparta bývá největším favoritem expertů, bookmakerů i většiny fanoušků. "Rádi bychom získali titul, cílem je účast v základní skupině Ligy mistrů. Asi bychom se však rouhali, kdybychom oznámili jako cíl získat také double, ale samozřejmě loňskou radost bychom si rádi připomněli," uvedl klubový šéf Daniel Křetínský. Sparta přes léto mohutně posilovala a jak klubové vedení, tak i trenér Michal Bílek jsou spokojeni, jak se tým jevil. "Do nové sezony půjdeme silnější. Ukázala to letní příprava i poslední zápasy," prohlásil letenský kouč, kterému se zamlouvalo, jak fotbalisté během léta pracovali, byť se některým hráčům nevyhnulo zranění. Bílkovi by se prý líbilo, kdyby jeho svěřenci ještě vylepšili hru, s níž se prezentovali v závěru jara. "Naše hra šla nahoru, ale stále máme rezervy. Musíme být silnější, což bude potřeba zvlášť pro evropské poháry," míní sparťanský trenér, který si pochvaluje všechny posily. Litoval jen, že se zranil Milan Petržela, který se prý hodně zvedl, velkou devizou podle něho mohou být Jiří Kladrubský i David Limberský. Na Letnou dorazilo včetně návratů z hostování během léta rekordních 14 hráčů, ale ne všichni se zatím dokázali prosadit do užšího kádru a někteří ještě možná odejdou hostovat. Příchod libereckého zadáka Pavla Košťála se zatím odsouvá. "Jednání jsme ukončili," prohlásil dnes Křetínský. Ani Bílek prý v posledním období na stoperově příchodu nelpěl. "To bylo v době, kdy se očekával odchod Kadlece, ale Michal alespoň zatím zůstává," vysvětlil trenér. Jasno už je také mezi gólmany, i když se po příchodu Matúše Kozáčika spekulovalo o různých alternativách. "Jedničkou bude Poštulka, o dalším složení brankářské skupiny budeme jednat," prozradil kouč, kdo se dostane mezi tyče v úvodu sezony. Na Letné si vedle splnění náročných cílů také přejí, aby do hlediště chodilo stále více lidí. V uplynulé sezoně měla Sparta domácí průměr 12 tisíc fanoušků, letos by ho ještě ráda posunula. "Všichni si uvědomujeme, že je těžké obhajovat pozice, ale s pomocí diváků to budeme mít jednodušší a už se na ně těšíme," prohlásil sparťanský prezident Jozef Chovanec. Zatím se zdá, že nemusí mít obavy a do Axa Areny bude zřejmě chodit znovu hodně fanoušků. Klub má prodáno už pět tisíc permanentek, navíc na úvodní duel se Slovanem Liberec bude zřejmě plno. "Deset tisíc vstupenek je už nyní prodáno, o další je velký zájem," oznámil mluvčí klubu Lukáš Přibyl.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud