1. srpna 2007 • 00:00

Kouč Vrba si na pražskou Slavii věří

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj slovenského fotbalového mistra s pražskou Slavií o Ligu mistrů přináší mnoho pikantních soubojů. Český trenér Žiliny Pavel Vrba je na to připraven.



Český kouč fotbalistů Žiliny Pavel Vrba považuje Slavii před dnešním vzájemným utkáním ve druhém předkole Ligy mistrů za mírného favorita, přesto si se svými svěřenci na českého soupeře věří. Oba celky budou hrát o setrvání v pohárové Evropě, neboť zatímco vítěz má v případě prohry v následujícím 3. kole jistý alespoň Pohár UEFA, poražený tým pro letošní rok v Evropě končí. "Slavia je zkušenější, respektuji ji. Ale my si věříme. Chtěl bych, abychom do poslední minuty bojovali o postup," řekl dnes novinářům Vrba, který na Slovensku navázal na český mistrovský úspěch Františka Komňackého, jenž před rokem dovedl k titulu Ružomberok. "Lize jsme vládli jasně, tudíž jsme si chtěli vyzkoušet, jak na tom opravdu jsme. Proto jsme v přípravě hráli i na Spartě a špatný dojem jsme neudělali," zmínil se Vrba o porážce 0:1. Naposledy vedl svůj tým proti Slavii Praha před čtyřmi lety, kdy ještě v barvách Ostravy prohrál na Strahově vysoko 0:7. "To mě neděsí. To jsem jako hlavní kouč začínal, teď už mám něco za sebou. S Baníkem jsme se od toho debaklu odrazili, neprohráli třiadvacet zápasů za sebou a v dalším ročníku získali titul," vzpomínal s úsměvem Vrba. Dnešní večerní souboj považuje za pikantní, nikoliv prestižní. Přesto vypíše prémie. "Nebudou to peníze, ale nějaký kulinářský zážitek. Pečené sele či tatarský biftek nikoliv, něco jiného," řekl Vrba, který prý nemůže dopustit, aby Žilinu Slavia porazila. "To by mi totiž kamarádi dali..." usmíval se kouč. Rekonstrukce žilinského stadionu ještě dnes finišovala. Dělníci svářeli, natírali, lepili podlahy, montovali sedačky, elektrikáři teprve zapojovali zásuvky. V místnostech běžely ventilátory, aby vyhnaly zápach po nátěrech. Přestavba stála 150 milionů slovenských korun (kolem 120 milionů korun) další peníze bude muset klub ještě investovat. Obnova se týkala zejména hlavní tribuny.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud