9. srpna 2007 • 00:00

Rozhodla psychika, shodli se trenéři

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Souboj, ve kterém gól nepadl ani po 210 minutách hry a rozhodlo se až v penaltách. V nich přicházejí na řadu odolní jedinci a těch měla Slavia více než Žilina.



Unavený, ale šťastný byl po nervydrásající odvetě druhého předkola fotbalové Ligy mistrů trenér Slavie Praha Karel Jarolím. Jeho svěřenci nedokázali za 210 minut slovenskému mistru MŠK Žilina vstřelit ani jednu branku, setrvání v pohárové Evropě si Slavia zajistila až v šesté sérii penaltového rozstřelu. Jarolím se s koučem hostů Pavlem Vrbou shodl, že o vítězi rozhodla lepší psychika. "Přivezli jsme si do odvety ošemetný výsledek. Bylo jasné, že když jsme chtěli postoupit, tak jsme museli vyhrát či uspět v penaltách, ale až do nich jsme zápas nechtěli nechat dojít," řekl novinářům Jarolím. Kouč si myslí, že jeho celek měl dostatek šancí. "Bohužel ani z jedné jsme skórovat nedokázali. Penalty jsou již o psychice a já věřím tomu, že se v nich podařilo uspět i velkou zásluhou fanoušků, kteří byli výborní po celé utkání," pochválil diváky slávistický trenér. Všem hráčům, kteří šli na penalty, věřil. "Kdyby tomu tak nebylo, bylo by to špatné. Pro mě to to bylo určitě střetnutí, které bylo jedno z psychicky nejtěžších. Podobné drama jsem ale zažil již s Osijekem," připomněl postup v Poháru UEFA.
Dále čtěte:

Slavia porazila Žilinu na penalty
Zápas Slavia - Žilina on-line
Byli jsme šťastnější, tvrdí slávisté

Brankáři Vaniakovi před rozhodujícími momenty radil, aby nečekal do poslední chvíle. "Určitě je pro střelce nepříjemné, když brankář udělá pohyb dopředu," dodal Jarolím. Žilinský kouč Vrba mínil, že oba zápasy si byly hodně podobné. "Doma jsme byli lepší my, dnes Slavia. Výsledek je asi spravedlivý, rozhodly penalty a v nich měli pevnější nervy fotbalisté Slavie," řekl Vrba. Posteskl si, že Žilina možná doplatila na krutý los. "Během tří týdnů jsme museli sehrát čtyři zápasy kvalifikace Ligy mistrů a další čtyři v lize. Program byl šíleně nabitý a docházely nám v závěru síly. Slavia byla razantnější a dynamičtější. Nejsem zklamaný ze zápasu, nehráli jsme špatně, jsem zklamán z vyřazení. Měli jsme méně štěstí než Slavia," dodal Vrba.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud