10. srpna 2007 • 00:00

Beckhamův debut skončil porážkou

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na premiéru v americké fotbalové soutěži se anglický záložník David Beckham načekal až běda. Jeho debut v dresu Los Angeles však ve Washingtonu nebyl zrovna úspěšný.



Hvězdný anglický fotbalista David Beckham se po dlouhém čekání poprvé předvedl fanouškům v dresu Los Angeles v soutěžním zápase. Před vyprodaným hledištěm v hlavním městě USA však jeho debut v MLS skončil porážkou 0:1 od domácího týmu DC United. Dvaatřicetiletý záložník nastoupil na posledních dvacet minut a příliš se během nich neprosadil. "Není nic příjemného zklamat lidi, kteří si zaplatili spoustu peněz, aby viděli zápas. Jsem rád, že jsem se konečně dostal na hřiště. Po této stránce to byl hezký večer, jinak je ale špatné, že skončil porážkou," uvedl Beckham, jenž dosud kvůli červnovému zraněnému kotníku odehrál za Galaxy pouze část přípravného utkání s Chelsea. Vyprodaný stadion s návštěvou 46.686 diváků se dočkal nejočekávanějšího debutu v zámořském fotbalu od příchodu Pelého v roce 1975 v 72. minutě, kdy hvězdný Angličan s číslem 23 vystřídal Quavase Kirka. Bývalý reprezentační kapitán rozdal několik přihrávek, měl šanci zahrávat přímý kop, ale ze čtyřiceti metrů pouze centroval do vápna. "Nehrál jsem ani jsem netrénoval osm týdnů," řekl ke svému výkonu Beckham, jenž se mohl v hustém washingtonském dešti cítit jako v rodné Anglii. "To byly největší kapky, jaké jsem v životě viděl," řekl s nadsázkou účastník tří mistrovství světa. "Jsem na něco takového zvyklý z domova, na mokrém trávníku se mi hraje nejlépe," dodal Beckham, jehož v hledišti sledoval i reprezentační kouč Steve McClaren. Trenér národního mužstva zjišťuje, zda bude moci bývalého kapitána využít 22. srpna pro přípravný zápas s Němci a zářijové kvalifikační duely s Izraelem a Ruskem. Beckhamovo Los Angeles zůstalo po další porážce druhým nejhorším týmem v soutěži a podruhé za sebou neskórovalo. Snahu o vyrovnání zhatilo Galaxy mimo jiné i vyloučení Kylea Martina v 67. minutě. Jediný gól zápasu zaznamenal po půlhodině hry nejlepší střelec MLS Luciano Emilio.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud