13. srpna 2007 • 00:00

Most si stěžuje na rozhodčího Adama

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení fotbalového klubu SIAD Most se rozhodlo podat stížnost na výkon rozhodčího Jiřího Adama v sobotním ligovém utkání v Ostravě, kde hosté prohráli 2:5, přestože dvakrát vedli.



Vedení fotbalového klubu SIAD Most se rozhodlo podat stížnost na výkon rozhodčího Jiřího Adama v sobotním ligovém utkání v Ostravě, kde hosté prohráli 2:5, přestože dvakrát vedli. Severočeši podle České televize nesouhlasí především s tím, že sudí udělil dvě žluté karty makedonskému útočníkovi Gočemu Toleskému, který byl jedním ze tří vyloučených hráčů v zápase. Navíc se Most ohradil proti údajně rasistickému chování fanoušků Baníku vůči hostujícím hráčům tmavé pleti. "Nejzávažnější na celé záležitosti je, že (rozhodčí Adam) nepřerušil a neukončil zápas. Jak máme hrát v takovém nepřátelském prostředí?" řekl České televizi šéf mosteckého klubu Petr Kabíček. Sudího Adama obvinil rovněž z tendenčního rozhodování. "Podáváme protest proti chybnému udělení první žluté karty Toleskému i jeho vyloučení," uvedl Kabíček. Se dvěma góly nejlepší střelec Mostu Toleski obdržel žlutou kartu nejprve za zákrok na Martina Lukeše krátce po úvodním gólu hostů na polovině hřiště. Ostravský záložník má po faulu těžce poraněné koleno, dnes absolvoval operaci a je na půl roku mimo hru. Druhou žlutou kartu znamenající vyloučení udělil sudí Toleskému za zakopnutí míče po odpískání. Výhrady k vystoupení Adama v Ostravě měl i delegát Luděk Nevrlý, jenž sudímu udělil známku pět, která značí pouze uspokojivý výkon.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud