14. srpna 2007 • 00:00

Vaniak: Chci vyprodat odvetu

Autor:
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel v létě do Slavie za nesouhlasného brblání slávistických fanoušků. Stačily čtyři zápasy s čistým kontem a MARTIN VANIAK je miláčkem slávistických fanoušků.



Přišel v létě do Slavie za nesouhlasného brblání slávistických fanoušků. Stačily čtyři zápasy s čistým kontem a MARTIN VANIAK je miláčkem slávistických fanoušků. Teď vás ale čeká klíčový duel v Amsterdanu. Čistá konta vás povzbuzují, nebo svazují? "Určitě to nejen mně, ale celému týmu dodává sebevědomí. Dobře víme, že to v Žilině nebylo to pravý ořechový. Nakonec jsme postoupili se štěstím. Naše výkony ale rostou." Jaký výsledek byste považoval proti Ajaxu za příznivý? "Já mám jeden cíl. Na Žilinu přišlo skoro dvanáct tisíc lidí. Vytvořili skvělou atmosféru. Proti Ajaxu chci ten stadion v odvetě vyprodat. Takže beru každý výsledek, který nám umožní hrát o postup a tím i vyprodat stadion." To bude těžké. Ajax je velký favorit a bude chtít rozhodnout už doma, ne? "Oni mají jednu nevýhodu v tom, že ještě nehráli ostrý zápas. Zahráli si domácí Superpohár a hráli nějaké přáteláky. A přátelák, byť se sebelepším soupeřem, vám nenahradí ostrý soutěžní zápas. My budeme oproti nim ve výhodě, protože máme za sebou čtyři utkání." Nepodlehnete bouřlivému prostředí? "To je otázka? Podobné zápasy hrál Šmicer a něco jsem třeba v Řecku odchytal i já. Kluci se sice vrátili z mistrovství světa dvacítek, ale pod takovým tlakem ještě nebyli. Bude důležité, jak ho zvládneme." Vy jste se musel vyrovnat s tlakem fanoušků, kteří vás nevítali s otevřenou náručí! "Samozřejmě jsem ty diskuse na internetu zaregistroval. A říkal jsem si, že je důležité, abychom vyhrávali a samozřejmě, abych k tomu přispěl. Myslím, že definitivně se to zlomilo v odvetě se Žilinou díky penaltovému rozstřelu." Sledujete už střelce Ajaxu? "Viděli jsme první video. Sledoval jsem hlavně to, jak zahrávají standardní situace. A umí to. Ale to umí všechny tyhle top týmy. Pro mě je úkol snažit se co nejvíc sledovat standardní situace."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud