16. srpna 2007 • 00:00

Otepka už je na Bazalech

Autor: Sport
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiatřicetiletý Rudolf Otepka si dnes poprvé zatrénuje s Baníkem Ostrava a jakmile se s klubem dohodne na podmínkách, stane se jeho hráčem.



Třiatřicetiletý Rudolf Otepka si dnes poprvé zatrénuje s Baníkem Ostrava a jakmile se s klubem dohodne na podmínkách, stane se jeho hráčem. Z Příbrami jej podle informací Sportu Baník koupil za 6 milionů korun. Sehnat narychlo ještě jednoho kvalitního ofenzivního hráče se vedení Baníku rozhodlo poté, kdy se zranil klíčový hráč Večeřova týmu Martin Lukeš. Ten si nejméně do konce roku nezahraje. "Jenže my myslíme hodně vysoko a nechtěli jsme se smířit s tím, že bychom po Martinově zranění měli ze svých ambicí slevovat," zdůvodnil Jakub Kahoun, předseda ostravského představenstva, proč byl Baník ochoten zaplatit za staršího hráče poměrně velkou sumu. "Částku vám v žádném případě neřeknu, ani nepotvrdím, ale zaplatili jsme hodně peněz," dodal Kahoun. Generální manažer ostravského klubu Werner Lička dnes s Otepkou dohodne podmínky jeho ostravského působení. "Ve středu večer Ruda Otepka do Ostravy dorazil a já chci, aby byl okamžitě připraven nastoupit, aby tomu nebránily žádné formality," potvrdil Lička a dodal, že jednání s Příbramí bylo rychlé a velice korektní. "Pro Rudu Otepku je to velká šance hrát ve velmi ambiciozním týmu, v žádném případě jsem mu tu šanci nechtěl brát," řekl Jaroslav Starka, šéf Marily Příbram. Sám Rudolf Otepka dokonce prohlásil, že mu Starka přestup do Ostravy přímo doporučil. "Kromě toho je to ode mě dárek ostravským fanouškům, kteří mi posílali povzbuzující vzkazy v době, kdy jsem trávil čas v ostravské vazební věznici. Tímto se jim rád revanšuji," pověděl Starka. Karel Večeřa nevylučuje, že Otepku postaví hned do sobotního utkání s Libercem. "Nejdřív je nutné dotáhnout všechny formality. Pak bude velice záležet na tom, zda bude Ruda po dlouhé cestě do Ostravy připraven," poznamenal kouč, jenž už Otepku před lety trénoval v Drnovicích. "Musím počítat i s tím, že bude unavený, protože přestup se upekl narychlo a pro něj je to náhlá změna," řekl Večeřa, jenž věří, že Otepka bude schopen převzít v mužstvu Lukešovu roli. "Já počítám s tím, že v proti Liberci nastoupím," pravil Otepka. "Kdybych nepřestoupil do Ostravy, normálně bych se dále připravoval na utkání se Střížkovem (Bohemians Praha - pozn. aut), takže jsem vynechal jen jeden den, který jsem strávil na cestě." Přestup do Ostravy bere jako velkou šanci. "Baník má nejvyšší cíle, pro mě je to velký krok kupředu, dlouho jsem nad tou nabídkou nepřemýšlel," pokračoval Otepka. Je ale příbramský hráč připraven na to, že od něj nároční diváci budou očekávat výkony, jaké podával Lukeš? "Strach nemám. Do Ostravy přestupuju proto, že je Martin Lukeš vážně zraněný, to je smutná okolnost. Jsem připravený Baníku pomoci, jak jen budu umět," prohlásil Otepka.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud