16. srpna 2007 • 00:00

Šimůnek hrál i řídil

Autor: Sport
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pondělí podepsal smlouvu. V úterý už za svůj nový tým nastoupil. Juniorský vicemistr světa Jan Šimůnek nechyběl v základní sestavě Wolfsburgu.



V pondělí podepsal smlouvu. V úterý už za svůj nový tým nastoupil. Juniorský vicemistr světa Jan Šimůnek nechyběl v základní sestavě Wolfsburgu v přípravném duelu s amatérským SV Leiferde (10:0). Nové působiště si nemůže vynachválit... Do utkání s regionálním celkem z osmé nejvyšší soutěže vstoupil jako hráč základní sestavy. Nějak zvlášť si jej však neužil. "Nešel na mě ani jeden útok. Moc mě to neprověřilo. I tak jsem však rád, že jsem nastoupil, aspoň jsem si na kluky trochu zvykl," hlásí dvacetiletý stoper. Na hřišti strávil Šimůnek první poločas, pak vystřídal. Wolfsburg vyhrál hladce 10:0, dvakrát se trefil exteplický kanonýr Edin Džeko. Zápas však nebyl jedinou povinností, která Šimůnka ten den čekala. "Byla to pěkná hektika," usmívá se. V deset hodin ráno se musel dvacetiletý mladíček hlásit na prvním tréninku. V šatně se setkal s novými spoluhráči. "Se všemi jsem se pozdravil, ale to bylo tak všechno. Víc jsem ze sebe nedostal. Dost mi ale pomohl Edin Džeko," vypráví. Pak vklouznul do tréninkového a hurá na plac. "Hned jsem poznal, že je to úplně něco jiného než v Čechách," hlásí Šimůnek. Tréninkové jednotce totiž přihlížely tři stovky fandů. "I tréninky jsou jiné. Všechno je rychlejší, je tam větší nasazení a důraz," popisuje. Po tréninku čekala na Šimůnka jeho nejneoblíbenější činnost. Tisková konference! "Byla extrémně dlouhá, ale zase tam bylo méně novinářů než na Spartě. Všechno překládal Jirka Rosický, takže když jsem řekl dvě slova, on to trochu rozšířil," směje se čerstvá posila Wolfsburgu. Perný den však zdaleka nekončil. Po tiskovce musel Šimůnek chvátat na tamní radnici, aby si vyřídil potřebné formality. "Jinak bych nemohl v tom přáteláku nastoupit." Pak se dostavil hlad, a tak následoval bleskový přesun do nejbližší restaurace. "To byla rychlovka, ani jsem to nedojedl," povídá. Blížila se totiž třetí hodina a tudíž promítání videozáznamu prvního zápasu Wolfsburgu s Bielefeldem (1:3). "Pak už jsme se jen přesunuli do malého městečka blízko Wolfsburgu a sehráli ten zápas," povídá Šimůnek. Tím jeho perný den skončil... Ovšem nebyla to jen hektika, mladý reprezentant se stihl i něčím potěšit. Od klubu dostal vůz Volkswagen Touareg. Místní automobilka je totiž devadesátiprocentním vlastníkem klubu. "Honza na tiskové konferenci ihned zavtipkoval a zahlásil, že jít do Wolfsburgu byla dobrá volba," vypráví redaktor Robert Shreier z deníku Wolfsburg Allgemeine Zeitung. "Volkswageny mám totiž rád. Už v Praze jsem měl golfíka a byl jsem s ním moc spokojený," potvrzuje Šimůnek. A tak vůz ihned otestoval. "Ale jen při cestě ze stadionu na hotel. Je to asi deset minut a jede se jen po rovince. Více jsem si netroufal, ono je to docela silné auto, " uzavírá medailista z Kanady.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud