16. srpna 2007 • 00:00

Kozel: Bylo to divoké , ale výsledek bereme

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radost ze zlepšeného projevu v ofenzivě, ale zklamání z toho, že jeho tým dostal čtyři góly. Tak zhodnotil úvodní duel druhého předkola Poháru UEFA na hřišti Austrie Vídeň trenér jabloneckých fotbalistů Luboš Kozel.



Radost ze zlepšeného projevu v ofenzivě, ale zklamání z toho, že jeho tým dostal čtyři góly. Tak zhodnotil úvodní duel druhého předkola Poháru UEFA na hřišti Austrie Vídeň trenér jabloneckých fotbalistů Luboš Kozel, jehož tým dnes v rakouské metropoli prohrál 3:4. Kozla ale hlavně těšilo, že se Jablonec dokázal dvakrát otřepat z dvoubrankového vedení domácích a hlavně že si udržel slušné vyhlídky do odvety. O postupu se podle obou trenérů rozhodne až za dva týdny na Střelnici, po dnešku prý zdaleka není nic jasné. Kozel byl po utkání rozpolcený. "Zápas byl divočejší, než jsme si mohli myslet. Ale nakonec ten výsledek vzhledem k průběhu brát musíme. Dvakrát jsme prohrávali o dvě branky, ale kluci se dokázali pokaždé do zápasu vrátit," uvedl Kozel na tiskové konferenci. "A nakonec jsme mohli i vyrovnat, kdyby Rilke proměnil svůj únik," připomněl Kozel promarněnou šanci jabloneckého útočníka. Jablonecký kouč, jenž zažil premiéru na lavičce v evropských pohárech, byl překvapený střeleckým procitnutím svých svěřenců, kteří v úvodních dvou zápasech ligy nedokázali dát ani jeden gól. Ale starosti mu prý přidělala často chybující defenziva. "Určitě jsem nečekal, že tady dáme tři góly. Když jsme prohrávali o dva, tak to z nás najednou jakoby spadlo, hráli jsme mnohem rychleji a byli nebezpeční," chválil Kozel. "Ale abychom tady dokázali uhrát lepší výsledek, museli bychom se vyvarovat těch hrubek v obraně," poukázal Kozel na časté selhání obranné čtveřice. "Zase jsme dostali góly po standardce, tím jsme Austrii sami hned na začátku posadili na koně. Třetí gól jsme si také v podstatě dali sami. Přitom to je paradoxní. V lize jsme v obraně nehráli špatně, ale nedávali góly, dnes se to otočilo," uvedl Kozel. Kouč Austrie Georg Zellhofer také své hráče káral za mnoho chyb v defenzivě. "Dobře jsme sice hráli dopředu, ale dělali jsme kardinální chyby v defenzivě. A po vyrovnání Jablonce těsně před poločasem jsme to museli otevřít. Škoda, že jsme ve druhé půli neudrželi to vedení 4:2, každopádně inkasovat doma tři góly v pohárech je moc," řekl Zellhofer.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud