20. srpna 2007 • 00:00

Rosický přijde o Rakousko

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán reprezentace nepovede svůj tým ve středečním duelu proti Rakousku. Do hry ho nepustí přetrvávající problémy s kolenem, místo Rosického pojede Marek Matějovský.



Česká fotbalová reprezentace se ve středečním přípravném utkání v Rakousku bude muset obejít bez kapitána Tomáše Rosického. Záložníka londýnského Arsenalu nakonec do hry nepustí zranění kolena, které utrpěl minulou středu v duelu třetího předkola Ligy mistrů na hřišti pražské Sparty. Trenér Karel Brückner dnes odpoledne místo Rosického povolal do národního týmu záložníka Mladé Boleslavi Marka Matějovského, který se k mužstvu připojí večer po skončení ligového duelu v Jablonci. Rosický tak přijde o jediný přípravný duel českého výběru před zářijovým pokračováním evropské kvalifikace, v němž se bude rozhodovat o účasti na závěrečnému turnaji v Rakousku a Švýcarsku v příštím roce. Šestadvacetiletého záložníka stíhají zdravotní potíže od začátku sezony. Nejprve jej v přípravě trápil sval na noze, nyní si pochroumal koleno. Ke zranění Rosický přišel minulou středu na Letné, kde vystřídal deset minut před koncem. Arsenal sice nezveřejnil přesnou diagnózu, ale hovoří se o tom, že by pauza českého středopolaře neměla být nijak dlouhá. Přesto Rosický v neděli nenastoupil k ligovému utkání v Blackburnu a poté se po dohodě s reprezentačním koučem Karlem Brücknerem omluvil i z dnešního srazu národního týmu v Praze. Reprezentační kouč nakonec rozhodl o tom, že reprezentaci doplní Matějovský, přestože jej dnes od 19:30 ještě čeká ligová dohrávka na hřišti Jablonce a jeho dodatečné zařazené se tudíž příliš nečekalo. Matějovský ihned po duelu na severu Čech vyrazí do české metropole, kde se připojí k reprezentačním spoluhráčům. Ve Vídni bude mít šanci připsat si na své konto třetí start za národní mužstvo. Reprezentace dnes v Praze absolvuje odpoledne jeden trénink, večer hráči budou plnit společenské povinnosti na vyhlášení novinářské ankety Zlatý míč. V úterý dopoledne vyrazí do Vídně, kde ve středu ve 20:30 začne duel s Rakouskem.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud