Stanislav Hrabě
15. dubna 2015 • 16:40

Pohár Josefa Masopusta: Chris Nogu střílí jako Messi, obdivuje Neymara

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Postavu má jako francouzský kanonýr Loic Rémy, střílí chytré technické góly jako Lionel Messi, raduje se jako Cristiano Ronaldo. Ale ani jeden není jeho idol. „Neymar,“ prozrazuje Chris Nogu, hrdina finále pražského krajského kola středoškolských výběrů o Poháru Josefa Masopusta, hráče, jehož obdivuje. Soupeř Obchodní akademie Krupkovo náměstí vedl 1:0, pak začal řádit útočník SOŠ SZ Jarov Učňovská. Dva góly vstřelil, na třetí nahrál do kuchyně.



Až do finále se střelecky neprosadil. „Kluci hráli dobře celý turnaj, mně se moc nedařilo,“ přiznal hráč klubu Tempo Praha. „Tak jsem to v závěrečném utkání trochu napravil a pomohl celému týmu,“ vypíchuje Chris Nogu prospěch kolektivu na první místo. Nařčení, že se šetřil na neprestižní zápas, zásadně odmítá. „To v žádném případě. Ale když to klukům nevyšlo, tak mně ano,“ podotýká.

Góly to byly ukázkové. Zaseknutí a chytrý oblouček do horného rohu branky. Další zaseknutí, dva obránci projeli po zadku a lehký lob přes brankáře. O třetí gól se nechrtil, přeložil ho spoluhráči před prázdnou branku soupeře. „Vyplývalo to z hry,“ netvrdí Nogu, že to tak původně plánoval.

Jako exotické jméno a i postava vypovídají o cizokrajném původu. „Otec je Nigerijec, ale nikdy jsem v této zemi nebyl,“ ubezpečuje, že se po matce považuje za čistokrevného Čecha. Nigerijské fotbalové hvězdy moc nezná, zakoukal se do brazilského kouzelníka Neymara. A v Česku fandí Spartě. 

Jeho škola SOŠ SZ Jarov Učňovská se stává pecháčkem turnaje o Poháru Josefa Masopusta. Předchozí dva ročníky podlehla v celostátním finále na penalty. „Loni jsem pro zranění chyběl, teď to konečně vyhrajeme, do třetice všeho dobrého a zlého,“ ubezpečuje Nogu. Speciálně penalty družstvo ovšem netrénuje. „Na ně to nesmíme nechat dojít, musíme vyhrát v základní hrací,“ stanovuje na květnové finále jasnou strategii. „Penalty jsou vabank,“ uvědomuje si Nogu. 

Vítězný tým pražského kola poháru Josefa Masopusta Vítězný tým pražského kola poháru Josefa MasopustaFoto Ivana Černohorská - organizační štáb PJM

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud