10. července 2015 • 04:20

Jarošík a Juhar hledají práci. Posílí český tým hráčů bez angažmá

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě esa vytasí fotbalová reprezentace hráčů bez angažmá pro čtvrtfinále turnaje FIFPro, které čeká výběr trenéra Vernera Ličky v sobotu ve Švýcarsku. „K týmu se na začátku týdne připojili Jiří Jarošík a Martin Juhar,“ hlásí Dominik Rodinger, sportovní ředitel České asociace fotbalových hráčů (ČAFH). Právě ČAFH pravidelně pořádá letní kempy pro hráče bez angažmá a snaží se jim pomoci najít nové útočiště.



Bývalý hráč Slavie Martin Juhar našel cestu na kemp ČAFH v pondělí. Zkušený Jiří Jarošík, který má ve sbírce úspěchů mistrovské tituly v dresu pražské Sparty, ruského CSKA Moskva, anglické Chelsea a skotského Celtiku Glasgow, se přidal o den později.

„Když na naši akci přijdou takoví hráči, tak je to pro nás odměna za práci, kterou děláme,“ říká Rodinger. „I když se připojili k týmu až nyní, určitě je do Švýcarska vezmeme,“ dodává.

S mužstvem dál zůstává většina hráčů, chtějí dotáhnout parádní cestu pohárem FIFPro. „Do Švýcarska neodletí asi Očovan, který má problémy s kotníkem. Nějaká změna nastane i kvůli tomu, že se přidali Jarošík s Juharem. Hráči jako Střihavka nebo Jeslínek pokračují,“ líčí noviny Rodinger.

Ten tvrdí, že sobotní zápas ve Švýcarsku je pro řadu hráčů další velkou šancí získat angažmá. Fotbalisté si už udělali parádní jméno v duelech s Rumuny i Portugalci.

„Švýcarsko je zajímavé v tom, že tam máme nějaké kontakty. Všichni kluci mají chuť se ukázat. Bylo by fajn, kdyby tam na sebe upozornili a třeba se i rovnou dobrým výkonem prodali do některého z klubů. Hlavním úkolem je najít klukům angažmá,“ maluje si ideální scénář sportovní ředitel ČAFH.

Česká asociace fotbalových hráčů se stará už čtvrtý týden o skupinu fotbalistů bez angažmá, ti trénují pod vedení Vernera Ličky, jeho syna Marcela a také Lukáše Stránského. Náklady rostou, jak se kemp protahuje. „Všechno platí ČAFH. Velký dík teď patří šéfce asociace Markétě Haindlové, které se povedlo zařídit Charter Advisory do Švýcarska,“ tvrdí spokojeně Rodinger.

Čtvrtfinálový zápas turnaje FIFPro hráčů bez angažmá mezi Švýcarskem a Českem se bude hrát v sobotu na tréninkovém stadionu Grasshoppers Curych. Výkop je v 19:00.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud