5. srpna 2015 • 17:30

Klouda vládnul MS ve footbagu. Domů přivezl šest medailí

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo to nejlépe umí s míčkem na noze? Po světovém šampionátu v Kodani je odpověď jasná. Čech Vašek Klouda si přivezl šest medailí a potvrdil svoji pozici jedničky ve footbagu. „Tento rok byla konkurence opravdu velká, protože přijeli nejlepší Američani. Přci jen footbag tam vznikl a je tam silná základna,“ řekl Klouda iSport.cz po návratu z mistrovství.



Nejvíc si cení zlata v disciplíně Circle. „Je nejvíc technická, zároveň velice náročná. Hraje se na šest kol a rozhodčí hodnotí obtížnost a různorodost. Ve finále jsem byl já, Milan Benda a dva Američani. Já skončil první, Milan druhý, takže jsme nejcennější kovy odnesli do České republiky,“ pochlubil se po úspěšném vystoupení.

Ale hodně si váží i stříbra z disciplíny big1. „Tedy nejtěžší trik. Dal jsem na první pokusy dva různé triky, které nedá nikdo jiný na světě. Pak šel Američan Evans a dal trik, který nedám ani já. Rozhodčí přisoudili první místo jemu, ale pro mě to byl velký zážitek a mělo to obrovskou úroveň,“ popsal Klouda.

MS v Kodani představovalo bez přehánění footbagovou obdobu hokejového turnaje století na olympiádě v Naganu. „Fanoušci byli nadšení. Říkali, že to bylo nejsilnější mistrovství světa všech dob, co se týče úrovně.“

Kdo by chtěl Kloudovy kousky vidět naživo, může se přijít podívat do fanzóny při zářijovém utkání fotbalové reprezentace s Kazachstánem.

VIDEO | Podívejte se na finále v disciplíně Circle

Zdeněk Šenkeřík se před kamerou TV iSport postavil proti Vašku Kloudovi Zdeněk Šenkeřík se před kamerou TV iSport postavil proti Vašku KloudoviFoto TV iSport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud