21. listopadu 2015 • 10:10

Etická komise FIFA rozhodla: Trest pro Blattera i Platiniho

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Etická komise Mezinárodní fotbalové federace FIFA dokončila vyšetřování dosluhujícího prezidenta Seppa Blattera a předsedy evropského fotbalu Michela Platiniho v souvislosti s podezřelou platbou z roku 2011. Pro oba funkcionáře, kterým na začátku října pozastavila na 90 dnů výkon funkce, požaduje trest.



Žádné další podrobnosti komise v dnešním prohlášení s ohledem na ochranu soukromí a presumpci neviny nesdělila. V prosinci by měli Blatter i Platini vypovídat před šéfem etické komise Hansem-Joachimem Eckertem. Ten také posléze vynese konečný verdikt, jímž by podle agentury AP mohl být zákaz působení ve fotbale až na několik let.

Platini v roce 2011 dostal od Blattera dva miliony švýcarských franků za dřívější práci v roli jeho poradce. Oba tvrdí, že mezi sebou měli ústní dohodu.

Proti suspendaci podali Platini i Blatter odvolání, to však odvolací komise FIFA v tomto týdnu zamítla. Bývalý francouzský reprezentant a trojnásobný držitel Zlatého míče Platini, který byl favoritem na post předsedy FIFA po Blatterovi, se proto už obrátil na Mezinárodní sportovní arbitráž (CAS) v Lausanne.

Zamítnutí odvolání totiž Platinimu značně zkomplikovalo možnost kandidovat na post předsedy FIFA. Je velmi pravděpodobné, že k volbám 26. února nebude připuštěn.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud