25. března 2016 • 15:20

Dvě rány najednou! Stoper za miliardu se zranil, ostrouhá Guardiola?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snažil se zabránit útočníkovi v průniku, byl faulován loktem a ještě si při pádu ublížil. Francouzský obránce Aymeric Laporte, kterého by rád ulovil do Manchesteru City Pep Guardiola, si v utkání za reprezentační výběr do 21 let proti Skotsku zlomil nohu a vymknul kotník. Jeho sen o startu na červnovém EURO je vážně ohrožen.



Je mu teprve 21 let, ale už patří k nejlepším středním obráncům ve španělské lize. Bilbao, za které Aymeric Laporte hraje, si ho cení na 40 milionů eur (1,1 miliardy), přesněji řečeno, tak zní jeho prodejní klauzule ve smlouvě.

O jeho služby se již delší dobu zajímají přední evropské kluby. Letos se navíc začalo dost nahlas mluvit o tom, že by si Laporteho vzal s sebou do Manchesteru City trenér Pep Guardiola.

VIDEO: Ošklivé zranění Laporteho

Jenže slibně rozjetá kariéra francouzského mladíka dostala nyní vážnou trhlinu. Respektive rovnou dvě. V kvalifikačním utkání o EURO do 21 let proti Skotsku (2:0) se snažil zabránit v průniku skotskému útočníkovi. Ten ho udeřil rukou a Laporte se skácel k zemi. Při pádu si však ošklivě přisedl nohu a hned po dopadu bylo jasno – tohle bude vážné.

Laporte dostal loktem od soupeře
Laporte dostal loktem od soupeře

Pozdější výsledky z nemocnice obavy potvrdily. Zlomená noha a vymknutý kotník. Tato zlá zpráva nepotěšila ani kouče seniorského výběru Didiera Deschampse, pro kterého byl Laporte jednou z variant pro domácí EURO.

V napětí budou také zájemci o jeho služby. City i Barcelona, kteří projevily největší zájem, si budou muset počkat, zda se talentovaný stoper zvládne dát do pořádku a vrátí se do své bývalé formy. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud