16. ledna 2019 • 15:50

Exparťáci z Chelsea o Čechovi: Dojatí Drogba i Terry, vtipná dvojka Cudicini

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
  • Petr Čech se raduje společně s Branislavem Ivanovičem a Johnem Terrym po jedné z výher za ChelseaPetr Čech se raduje společně s Branislavem Ivanovičem a Johnem Terrym po jedné z výher za ChelseaFOTO: Profimedia.cz

    Zpráva o konci kariéry Petra Čecha zasáhla celý svět, o to víc ale bývalé spoluhráče českého brankáře. S Chelsea zažil "Big Pete" největší úspěchy kariéry včetně vítězství v Lize mistrů. Co na jeho adresu exparťáci a také trenér, který mu dal jako první šanci ve velkoklubu, napsali?

  • Didier Drogba

    Drogba vzpomínal na finále Ligy mistrů v roce 2012: Nebýt Čecha, nevyhráli bychomFoto Profimedia.cz

    Pěkné přání Petru Čechovi napsal například bývalý kanonýr Chelsea Didier Drogba. Útočník z Pobřeží Slonoviny působil v londýnském klubu stejně jako český gólman od roku 2004. Odešel sice v roce 2012, krátce se ale s Čechem potkal ještě v sezoně 2014/2015.

    „Abych tě popsal, potřeboval bych milion slov... Každopádně máš dobré srdce, jsi profesionál a máš vítěznou mentalitu. Vše sumarizuje fotka, kterou jsem přidal."

    „Díky ti, hrdino, za tvé zlaté ruce a srdce. Chytil jsi tehdy tři penalty a běžel za mnou, jako kdybych byl já ta hvězda. Panečku, jaká kariéra to za pár měsíců skončí..."

    Zobrazit příspěvek na Instagramu

    I would need Millions of words to describe you, your good heart, your professionalisms and winning mentality but one picture summarise it all, Thank you my Hero @petrcech for having Golden Hands and Heart Man saved three pens and run into me like I’m a legend 🤷🏾‍♂️ What a career you’re gonna end in few months Love to the family 💙 De millions de mots ne suffiraient pas à te décrire toi l’homme au grand cœur, ton professionnalisme et ton envie de gagner , Mais cette photo résume bien tout, Merci mon Hero @petrcech d’avoir des mains et des gants en or Le gars arrête trois penaltys en finale et court vers moi comme si j’étais une légende 🤷🏾‍♂️ Bien de choses à la famille 💙

    Příspěvek sdílený didierdrogba (@didierdrogba),Led 15, 2019 v 10:48 PST

    Petr Čech libá medaili pro vítěze Ligy mistrů
    Petr Čech libá medaili pro vítěze Ligy mistrů

  • John Terry

    Petr Čech diskutuje s Johnem Terrym po skončení vítězného utkání Chelsea na hřišti SwanseaFoto Profimedia.cz

    Bez odezvy nezůstal ani instagramový účet dlouholetého kapitána a ikony Chelsea Johna Terryho. Ten strávil s Čechem v Chelsea všechny jeho sezony.

    „Neuvěřitelná kariéra! Nejlepší vůbec," začal.

    „Big Pete, v mých očích budeš vždy nejlepší! Měli jsme takové štěstí, že jsme tě měli v Chelsea... Způsob, kterým jsi pracoval, a to na hřišti i mimo něj, abys zůstal na nejvyšší možné úrovni, byl inspirující. Vždy jsi hledal cestu, jak se stát lepším."

    „Pamatuju si, jak jsme na tréninku hráli hru na malém hřišti a ta nemohla začít, protože jsi vždycky chtěl mít míč mimo tvou branku. Ptal jsem se tě proč a tys mi řekl, že nenávidíš jakýkoliv míč v tvé brance. To je mentalita, kterou mají jen ti nejlepší."

    „Jsi skvělý chlap. Mám štěstí, že tě můžu nazývat přítelem. Přeju ti hodně štěstí, vím, že budeš stejně úspěšný i v tvé další kariéře."

    Zobrazit příspěvek na Instagramu

    What an unbelievable career @petrcech THE BEST EVER @chelseafc 💙 Big Pete you are and always will be in my eyes the best EVER ! We were so lucky to have you at Chelsea, the way you worked both on and off the pitch to stay at the top level for so long was inspiring 👊🏻 you were and still are always looking at ways to become better and better. I remember in training we was doing a small sided game and the game couldn’t start because you wanted the balls out of your net, I asked why? and you said because you hated any football in your goal, this is a mentality that only the best have 👊🏻 A GREAT man who I am lucky to call a friend. Good Luck mate, I know you will be just as successful in the next chapter in ⚽️ JT 💙

    Příspěvek sdílený John Terry (@johnterry.26),Led 15, 2019 v 1:47 PST

  • Carlo Cudicini

    Petr Čech trénuje společně se svými spoluhráči Henriquem Hilariem (vpravo) a Carlem Cudicinim (vlevo) Petr Čech trénuje společně se svými spoluhráči Henriquem Hilariem (vpravo) a Carlem Cudicinim (vlevo)Foto Profimedia.cz

    Dalším z dlouhého výčtu reagujících byl bývalý italský brankář Carlo Cudinici, jenž v Chelsea působil převážně jako dvojka mezi lety 2000 a 2009. Čechův odchod oglosoval. 

    „Mohl jsi počkat ještě pár let. Alespoň bys mi dovolil odehrát pár dalších zápasů za legendy Chelsea... Těším se na vzájemný boj o dres s číslem 1... Znovu. Gratuluji za obrovskou kariéru a hodně štěstí v tom, co přijde dál." 

  • José Mourinho

    Spolupráce Petra Čecha a Josého Mourinha v Chelsea nejspíš brzy skončí Spolupráce Petra Čecha a Josého Mourinha v Chelsea nejspíš brzy skončíFoto Profimedia.cz

    V neposlední řadě přišla řada i na portugalského trenéra José Mourinha. Do Chelsea přišel ve stejném roce jako Čech a dal mu jako první šanci ve velkoklubu. Z lavičky The Blues odešel v roce 2007. "Jsem poctěn, že jsem mohl Petru Čechovi, ještě tak mladému, přidělit v Premier League dres s číslem jedna," nechal se slyšet Portugalec.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud