2. dubna 2008 • 00:00

Jarolím nesmí čtyřikrát nastoupit

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - David Jarolím se dozvěděl trest i od disciplinární komise německého svazu. Dres Hamburku neoblékne ve čtyřech zápasech, navíc mu byla stanovena pokuta 10.000 eur. Další ve výši 15.000 eur dostal od klubu.



Český fotbalista David Jarolím z Hamburku nesmí za svůj zkrat v sobotním utkání německé ligy proti Bielefeldu nastoupit ve čtyřech zápasech. Za to, že chytil při hádce za přirození soupeře Manfreda Schulera a byl vyloučen, mu dnes disciplinární komise německého svazu také vyměřila pokutu 10.000 eur (250.000 korun). Další pokutou ve výši 15.000 eur (376.000 korun) potrestal Jarolíma jeho klub, takže dohromady hráč zaplatí přes 600.000 korun. Podle agentury DPA se už Jarolím za své chování v druhém poločase zápasu, který skončil 1:1, omluvil spoluhráčům. Zároveň relativizoval svá vyjádření ohledně odchodu z bundesligy. Syn současného trenéra pražské Slavie bezprostředně po incidentu uvedl, že uvažuje o tom, že po sezoně v Německu skončí. "To ze mě vypadlo v emocích. Měl jsem si dát pozor, co říkám. Nikdy nevíte, co všechno se ve fotbale může stát, ale já jsem v Hamburku absolutně spokojený," citoval server Sport1.de Jarolíma, jenž fotbalově vyrůstal v mládežnické akademii Bayernu Mnichov a v Hamburku hraje od roku 2003. Klubovou pokutu, která podle neoficiálních informací tvoří jedno procento jeho ročního platu 1,5 milionu eur, čtrnáctinásobný český reprezentant po pohovoru s trenérem Huubem Stevensem akceptoval. "Všechno jsme si vysvětlili a já jsem se omluvil. On říkal, že ho moje chování překvapilo a zklamalo," uvedl Jarolím. "Chováme k sobě navzájem nadále respekt a tak to také do konce sezony zůstane," dodal. Jarolím si moc dobře uvědomuje, že poslední případ příliš nepomůže vylepšit jeho pověst v bundeslize. Právě kvůli tomu, že ho někteří protihráči či funkcionáři považují za simulanta, hovořil o možném odchodu z Německa. "U některých klubů určitě nemám pozitivní image, s tím ale musím žít," dodal Jarolím. Hamburku, který je v tabulce druhý o sedm bodů za vedoucím Bayernem Mnichov a bojuje o postup do Ligy mistrů, nepomůže téměř měsíc. Kvůli trestu zmešká zápasy s mistrovským Stuttgartem, Duisburgem, Herthou Berlín a Schalke 04. Do sestavy se může vrátit 3. května v utkání na hřišti Hansy Rostock. Stihne už jen závěrečné čtyři zápasy v sezoně, která skončí o dva týdny později. Vedení Hamburku se snažilo své opoře co nejvíce pomoci a pro dnešní disciplinární řízení najalo Jarolímovi podle listu Bild prominentního obhájce Christopha Schickhardta. Ten doufal, že se mu podaří vymoci pro hráče minimální trest pro tyto případy v podobě tří zápasů. Disciplinárka však Jarolímovi přidala jedno utkání navrch. Pokutu 15.000 eur dostal před necelým měsícem v bundeslize také útočník Jan Koller z Norimberku, kterého tak za nesportovní chování potrestala disciplinární komise.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud