13. dubna 2008 • 00:00

Čech by mohl chytat už v pondělí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový reprezentant Petr Čech by se mohl vrátit do branky Chelsea po zranění v obličeji nečekaně brzy už v pondělním utkání anglické ligy s Wiganem.



Fotbalový reprezentant Petr Čech by se mohl vrátit do branky Chelsea po zranění v obličeji nečekaně brzy už v pondělním utkání anglické ligy s Wiganem. Jeho návrat do sestavy zřejmě urychlí potíže italského gólmana Carla Cudiciniho, jenž kvůli zraněnému stehennímu svalu možná přijde o zbytek sezony. "Petrův stav se zlepšuje, čekáme na vyjádření našich lékařů. Až zjistíme co a jak, budeme moudřejší," řekl novinářům kouč Avram Grant po dnešním tréninku, který už Čech absolvoval podle agentury Reuters se speciální ochrannou maskou. Další příležitostí k návratu by pro Čecha, který začal znovu s tréninkem ve čtvrtek, mohl být čtvrteční zápas s Evertonem. Český gólman utrpěl velkou tržnou ránu na tváři a bradě při střetu se spoluhráčem na nedělním tréninku. Při dvouhodinové operaci mu ji lékaři sešili několika desítkami stehů a spekulace britských médií hovořily až o několikaměsíční nucené přestávce. Čech chytal naposledy 1. března, pak si poranil kotník, a když se zotavil, přišlo další zranění. Pokud nebude připraven nastoupit proti Wiganu, postaví se mezi tyče Portugalec Hilário, který vystřídal zraněného Cudiciniho v úterním čtvrtfinále Ligy mistrů s Fenerbahce Istanbul. Na lavičku by se posadil čerstvě osmnáctiletý velšský brankář Rhys Taylor. "Carlo je mimo hru. Tohle zranění si vyžádá tak čtyři týdny klidu, možná i pět," prohlásil izraelský trenér.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud