14. dubna 2008 • 00:00

Sparta i Slavia vstřelily jeden gól

Autor:
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ručičky hodinek ukazovaly čas 18.27, když v Kladně rozčeřil síť sparťan Kolář a na Strahově překonal libereckého gólmana slávista Šenkeřík. Sparta i Slavia zvítězily 1:0, 25. kolo fotbalové Gambrinus ligy tak řešení mistrovské tajenky nenapovědělo.



Ručičky hodinek ukazovaly čas 18.27, když v Kladně rozčeřil síť sparťan Kolář a na Strahově překonal libereckého gólmana slávista Šenkeřík. Sparta i Slavia zvítězily 1:0, 25. kolo fotbalové Gambrinus ligy tak řešení mistrovské tajenky nenapovědělo. Sparťanům, kteří nadále vedou ligu o skóre, zatrnulo, když těsně před koncem musel Řepka vyhlavičkovat míč z brankové čáry. Slávisty, kteří se při bodové rovnosti stále upínají k výhodě lepší bilance vzájemných zápasů, zase určitě nepotěšilo, že po extempore v Plzni ani tentokrát neproměnili penaltu. Cesta k titulu může vést přes výsledky 1:0. Sparta potvrzuje, že i v zápasech, v nichž nezáří, boduje. Ukázala to také včera v Kladně, když zvítězila nejtěsnějším rozdílem na hřišti mužstva, které bojuje o záchranu. "Ale ono je fakt jedno, jestli je to nakonec jedna nula nebo tři nula. Rozhodující je, že jsme ty body získali," míní útočník Sparty a její nejlepší střelec Miroslav Slepička. V posledních duelech Letenští neválcují protivníky. Stejným rozdílem jako s Kladnem zvítězili nad Českými Budějovicemi nebo nad Jabloncem. "Ale neřekl bych, že se nějak trápíme. Každý se chce proti Spartě vytáhnout, prostě ty zápasy nejsou snadné," říká Slepička. Největší soupeř Letenských v boji o titul včera také získal tři body. Gól Zdeňka Šenkeříka znamenal proti Liberci nejtěsnější vítězství, zisk tří bodů a slibuje drama pro příští souboj, který červenobílé čeká v Teplicích. Pudil svou slabší pravou nohou nacentroval před branku, Blažek míč hlavou za brankáře Zlámala nedopravil, protože se odrazil od břevna, ale pohotový náhradník Šenkeřík, který už v patnácté minutě nahradil zraněného Střihavku, skóroval. Strahov jedinkrát explodoval 1:0. Liberec do té doby jen velmi dobře bránil a spoléhal, že vpředu něco vymyslí kanonýr Kerič. A ten dokázal slávistické defenzivě zamotat hlavu! Chybělo mu ale štěstí a někdy i kousek odvahy. Po inkasovaném gólu však hosté ožili. "Slavia měla víc ze hry. Ale my jsme ji, myslím, dostatečně strašili až do poslední chvíle. Třikrát jsme byli sami před brankou," zhodnotil zápas Ladislav Škorpil, trenér libereckého Slovanu. Slavia nastoupila tradičně s několika změnami. Tou nejpodstatnější byla rošáda brankářů. Místo Vaniaka chytal Vorel. Jeho kolegové v poli mohli své vítězství pojistit v 78. minutě. Hudson v pokutovém území fauloval Černého a rozhodčímu Příhodovi nezbylo než nařídit penaltu. Šenkeřík s ní naložil v duchu nové slávistické tradice. Gólman Zlámal neměl šanci, ale truchlit nemusel. Exekutor totiž vypálil vysoko nad. "Šenkeřík mě překvapil, protože si říkal o střídání. Asi byl přemotivovaný a chtěl to strhnout všechno. Přitom nebyl důvod k nervozitě. Vedli jsme. První určený byl Jarda Černý, ale na něho byl faul," vrátil se k penaltovému okamžiku Karel Jarolím, trenér Slavie. Dva nevydařené pokutové kopy stály jeho svěřence vítězství v Plzni... Nakonec si z hráčů "vystřelili" i vlastní fanoušci. Před závěrečnou děkovačkou skandovali: "Penalty, penalty..."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud