17. dubna 2008 • 00:00

Gabriel po sezoně v Biefeldu končí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český obránce Petr Gabriel má před sebou posledních pět bundesligových utkání v Arminii Bielefeld. Vedení klubu čtyřiatřicetiletému fotbalistovi oznámilo, že s nim již dále nepočítá.



Český obránce Petr Gabriel má před sebou posledních pět bundesligových utkání v Arminii Bielefeld. Vedení klubu čtyřiatřicetiletému fotbalistovi oznámilo, že s nim již dále nepočítá, ať už se tým v nejvyšší soutěži udrží či nikoli. Desetinásobný český reprezentant se do hry dostal naposledy 23. března proti Brémám. Když si jej vzal v neděli 13. dubna po prohře s Chotěbuzí stranou nový sportovní ředitel Detlev Dammeier, už mu prý bylo jasné, o co půjde. "Už se mnou prý nepočítají. Jsem rád, že mi to alespoň řekli takhle v předstihu a na rovinu," uvedl hráč v rozhovoru pro fotbalový magazín Kicker. Gabriel teď přemýšlí, co bude dál. "Půjdu už jen do takového klubu, který bude stavět na mých zkušenostech," dodal řízný obránce a připustil i možný konec kariéry. Pražský rodák si udělal jméno v polovině 90. let, kdy v dresu Žižkova a Sparty děsil útočníky v domácí nejvyšší soutěži a vybojoval si i místo v reprezentaci. Po nevydařeném ME 2000 už si v národním týmu ale nezahrál a odešel do Kaiserslauternu, odkud v roce 2003 zamířil na půlroční hostování do Teplic. Pak přestoupil do Bielefeldu a pomohl mu do první ligy. V nejvyšší německé soutěži odehrál celkem 75 zápasů a dal dva góly.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud