17. dubna 2008 • 00:00

Košťál: Brückner už oslovil Nedvěda

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manažer české fotbalové reprezentace Vlastimil Košťál se domnívá, že trenér Karel Brückner už začal jednat se záložníkem Pavlem Nedvědem o případném návratu do národního týmu.



Manažer české fotbalové reprezentace Vlastimil Košťál se domnívá, že trenér Karel Brückner už začal jednat se záložníkem Pavlem Nedvědem o případném návratu do národního týmu. Místopředseda Českomoravského fotbalového svazu to dnes řekl v rozhlasovém pořadu Pressklub na Frekvenci 1, kde také prohlásil, že o nástupci po Brücknerovi v současnosti uvažuje nad někým ze čtveřice Ivan Hašek, Petr Rada, Vítězslav Lavička a Karel Jarolím. O Nedvědově návratu do reprezentace, s níž se rozloučil v létě 2006, se začalo mluvit v souvislosti s dlouhodobým zraněním kapitána Tomáše Rosického. Košťál se domnívá, že kouč Brückner už Nedvěda kontaktoval. "Domnívám se, že tam určitá komunikace probíhá. Samozřejmě je správně, že tam ta komunikace je. Určitě ale ta situace ještě není tak daleko, abychom mohli říct, že se Nedvěd vrátí do reprezentace. Nedvědova výkonnost je stále na vysoké úrovni, takže si dovedu představit, že toto téma trenérovi vrtá hlavou. Zatím ale nedošlo k zásadní dohodě," prohlásil Košťál. Návrat zkušeného záložníka Juventusu do národního týmu prý ale není výhradně podmíněn neúčastí Rosického. "Samozřejmě, že existuje možnost, že by na Euro jeli oba dva. Kapitán je Rosický a zůstal by jím, i kdyby jel i Nedvěd," pokračoval reprezentační manažer. Šance, že se Rosický stihne do šampionátu uzdravit, prý vidí 50 na 50. Košťál také poprvé upřesnil, z kterých jmen momentálně vybírá nástupce Brücknera. V seznamu prý figuruje i Hašek, který proti němu kandidoval při poslední volbě svazového předsedy a nyní trénuje v Dubaji. "Do mé hlavy se v tuto chvíli vejdou čtyři jména. V současné době páté jméno nemám, čekám na další návrhy," uvedl Košťál s tím, že vedle Haška jsou dalšími kandidáty ještě slávistický Jarolím, teplický Rada a kouč jednadvacítky Lavička. Nový trenér bude znám v průběhu šampionátu, nebo těsně po vyřazení českého týmu. Cílem pro Euro podle Košťála zůstává postup ze skupiny, pokud by jej Češi nesplnili, bude prý zvažovat rezignaci z postu manažera.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud