20. dubna 2008 • 00:00

Olympiakos vyhrál řeskou ligu

Autor:

Fotbalisté Olympiakosu Pireus se stali počtvrté za sebou řeckými šampiony. Titul jim zajistila dnešní výhra 3:1 v posledním 30. kole nad Iraklisem, díky níž ligu vyhráli o dva body před AEK Atény.



Fotbalisté Olympiakosu Pireus se stali počtvrté za sebou řeckými šampiony. Titul jim zajistila dnešní výhra 3:1 v posledním 30. kole nad Iraklisem, díky níž ligu vyhráli o dva body před AEK Atény. Podle agentury AP však klubu hrozí, že o titul z rozhodnutí mezinárodní arbitráže CAS může přijít. Do výsledků soutěže totiž může promluvit odvolání posledního celku tabulky Apollon Kalamarias, kterému se nelíbí, že mu byly odebrány čtyři body kvůli neoprávněnému startu rakouského hráče Romana Wallnera v duelu s Olympiakosem. Pokud by CAS vyhověl odvolání, přišel by obhájce titulu o tři body za kontumační výhru nad Apollonem, se kterým na hřišti v inkriminovaném utkání prohrál 0:1. Šampionem by se tak stalo AEK Atény, které má na kontě 68 bodů. Ani případná zpětná výhra nad Olympiakosem nemůže Apollon zachránit v nejvyšší soutěži, kterou opustí ještě celky Atromitos a Veria. Pireus si triumfem zajistil účast v Lize mistrů, AEK spolu s Panathinaikosem, Arisem Soluň, a Larissou bude hrát play off o jedno místo v předkole Ligy mistrů a o jedno místo v Poháru UEFA.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud