22. dubna 2008 • 00:00

Košťál s Jarolímem jednal

Autor: Sport
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Informace deníku Sport se potvrdily. Reprezentační manažer Vlastimil Košťál minulé úterý jednal s Karlem Jarolímem o případném působení na pozici trenéra národního týmu.



Informace deníku Sport se potvrdily. Reprezentační manažer Vlastimil Košťál minulé úterý jednal s Karlem Jarolímem o případném působení na pozici trenéra národního týmu. "Ale to neznamená, že by v tuto chvíli byl blíž než ostatní kandidáti. Je potřeba zmapovat trenérský terén, abychom vybrali nástupce Karla Brücknera. Výkonný výbor musí rozhodnout těsně po šampionátu, v případě postupu přímo během něj. Proto je třeba, abych vedl rozhovory a situaci zmapoval. Jarolím je jedním z kandidátů a nebyl prvním ani posledním, s kým jsem mluvil."


Minulý týden jste potvrdil jména kandidátů: Hašek, Jarolím, Lavička, Rada. Jednal jste se všemi? "Zatím jsem se všemi ještě nemluvil. Ale se všemi mluvit budu." Lze z úterní schůzky vyvozovat, že pan Jarolím má k pozici trenéra národního týmu nejblíže? "Ne. To je absolutně nelogická úvaha." Proč? Vždyť Jarolím je zatím jediným koučem, o němž se ví, že jste s ním jednal. "Už jsem jednal také s Radou. Hašek je pryč, tak čekám, až se vrátí. Prostě to běží." S Lavičkou jste ještě nejednal? "Víťa je k dispozici kdykoliv, takže to se zvládne. Máme ještě čas." Hovoří pro Jarolíma jeho ráznost a tvrdost? V tom jste si možná podobní. "Já si ho vážím, a proto patří do toho nejužšího výběru." Jaká jsou vlastně vaše kritéria pro výběr příštího trenéra národního týmu? "Aby vyhrával jako Brückner." Vy byste to potřeboval vědět dřív, a k tomu jsou zapotřebí nějaká kritéria. Proto se na ně ptám. "Ta kritéria jsou daná - především by to měl být vítězný typ, úspěšný. Měl by mít zkušenosti ze zahraničí, měl by umět nějaký cizí jazyk. Že požadujeme trenérské vzdělání, to je samozřejmé." Bude hrát nějakou roli, jak si kandidáti povedou ve svých klubech? "Vůbec žádnou. Toto není srovnávací kritérium. Lavička je u jednadvacítky, Hašek v Dubaji, Jarolím bojuje o titul, Rada o Pohár UEFA. Je třeba vycházet z toho, kdo podle názoru výkonného výboru bude mít největší šance navázat na Karla Brücknera. Potřebujeme vítězný typ." Není zcela vyloučeno, že pan Brückner bude u reprezentace pokračovat, ale... "... to bych si přál. To by totiž znamenalo, že máme z EURO medaili, a já bych byl nadšený." Ale pokud by skončil, už víte, zda a v jaké roli by se pohyboval u národního týmu? "V hlavě to mám. Ovšem dokud to nemám zkonzultované s Karlem, tak vám to nemůžu říct." Budete chtít, aby svého nástupce uvedl? Mělo by to jistou váhu. "Takhle to nefunguje. Rozhodovací procesy jsou jinde. Nicméně já s Karlem Brücknerem úzce komunikuju, takže to není tak, že by vzniklo kontraproduktivní řešení."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud