27. června 2008 • 19:59

Thuram má problémy se srdcem

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý francouzský fotbalový reprezentant Lilian Thuram pařížský klub St. Germain neposílí. Lékařská prohlídka v Paříži dnes odhalila srdeční vadu.



Šestatřicetiletý rekordman v počtu startů za národní tým tak nemohl s celkem podepsat smlouvu. Thuram možná bude muset ukončit kariéru.

"Bohužel jsem tuhle tiskovou konferenci nesvolal proto, abych oznámil, že posílím Paris St. Germain, ale proto, že mám potíže se srdcem," citovala agentura Reuters Thurama. "Je to naprosté překvapení, vůbec jsem to nečekal," dodal bek, který se nyní podrobí sérii testů, aby zjistil, jak vážné potíže jsou.

"Do měsíce bych měl vědět, jestli budu moci pokračovat v kariéře, nebo ne," řekl Thuram. "Jako všichni vrcholoví sportovci má větší srdce, ale u jeho naměřené hodnoty jsou už nebezpečné," uvedl lékař Paris St. Germain Eric Rolland.

Podle Thurama jde o stejné potíže, jaké měl jeden z jeho bratrů Antonio. Ten zemřel na zástavu srdce, když hrál basketbal.

Šestatřicetiletý bek je francouzským rekordmanem v počtu reprezentačních startů, kterých má na kontě 142. S národním týmem triumfoval na mistrovství světa v roce 1998 a o dva roky později vyhrál i evropský šampionát.

Reprezentační kariéru Thuram ukončil před pár dny po vyřazení Francie v základní skupině Eura v Rakousku a Švýcarsku.

Do francouzské ligy se měl vrátit po 12 letech, když mu po sezoně skončila smlouva v Barceloně. Se St. Germain měl někdejší obránce Monaka, Parmy a Juventusu podepsat roční kontrakt.

 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud