7. ledna 2009 • 15:15

Olomouc začala výhrou nad Zlínem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sigmy Olomouc porazili v Tipsport lize ve skupině D v Brně Tescomu Zlín 2:1. Olomouc měla po celý zápas převahu, branky ale padaly až po změně stran.



Vedoucí gól Sigmy vstřelil v 52. minutě Hořava, druhý přidal v 63. minutě Štěpán. Čestný úspěch Zlína zaznamenal až v předposlední minutě Kroupa, tentýž hráč neproměnil v 65. minutě penaltu.

Olomouc si na dobře připraveném terénu vypracovala častější střelecké příležitosti, kterým v prvním poločase chybělo přesnější zakončení. Po změně stran střídající Hořava prokličkoval obranou soupeře a překonal bezmocného Kořínka. Tlak Olomouce postupně narostl a po Javůrkově centru zvýšil patičkou Štěpán.

Tipsport liga začíná: bude hon na Slavii!

Zlín herně tápal, jeho kombinační souhra vázla a trenér Ladislav Minář dokonce deset minut před koncem stáhl Šmahaje a nechal své svěřence dohrát zápas v deseti hráčích. "Na našem výkonu se ani v oslabení nic nezměnilo. Jsem zklamán přístupem našich hráčů. Až na zraněného Zúbka jsme byli totiž kompletní," posteskl si Minář.

Naopak trenér Olomouce Zdeněk Psotka byl s výkonem svých svěřenců spokojený. "K zápasu jsme přistoupili z plné kondiční přípravy. I když jsme zkoušeli hodně nových hráčů, tak jsme utkání zvládli," uvedl olomoucký kouč, který s úsměvem nahlížel i na situaci v závěrečných deseti minutách, kdy Zlín dohrával schválně o deseti.

"Zřejmě na nás trenér Minář zkoušel, jestli nám o deseti dají vždycky branku. Což se jim podařilo," narážel Psotka na podzimní ligové utkání, kdy ve Zlíně proti oslabenému soupeři ztratila Sigma bod.

Zimní fotbalová Tipsport liga - skupina D:

Sigma Olomouc - Tescoma Zlín 2:1 (0:0)
Branky: 52. Hořava, 63. Štěpán - 89. Kroupa. Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Fojt. Diváci: 300.
Olomouc: Lovásik - Ulma, Škerle, Šuškavčevič, Machalický (46. Heidenreich) - Štěpán, Nepožitek, Štětina (46. Hořava), Michalčák (46. Janotka) - Petr (46. Doležal), Pospíšil (46. Javůrek). Trenér: Psotka.
Zlín: Kořínek - Čelůstka, Zbožínek, Kroča (46. Malý), Pazdera (46. Malcharek) - Musil, Rýdel (46. Motal), Šmahaj, Pulkert (55. Riedel) - Žůrek (46. Vyskočil), Bača (46. Kroupa). Trenér: Minář.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud