24. listopadu 2009 • 09:12

Galásek se zapotil. Na trenéra ho zkoušel i Hřebík

Autor: Blesk Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Možná budou jednou kolegové, teď ale byli v postavení učitel – žák. V Olomouci se dělaly přijímačky na nejvyšší fotbalovou trenérskou licenci UEFA PRO.



Ostřílený trenér Jaroslav Hřebík (60) zkoušel také bývalé kapitány reprezentace Tomáše Galáska (36) a Jiřího Němce (43).

Do auly olomoucké univerzity se normálně vejde 170 studentů, tentokrát jich tam šlo jen čtyřicet osm.

„Pořádně se rozsaďte. Ať nemá nikdo souseda,“ pobízí nervózní uchazeče šéf oddělení vzdělávání trenérů ČMFS Jiří Zalabák.

Přijímací test ke studiu na nejvyšší trenérskou licenci absolvovalo v Olomouci 170 lidí, mezi nimi i Jiří Němec Přijímací test ke studiu na nejvyšší trenérskou licenci absolvovalo v Olomouci 170 lidí, mezi nimi i Jiří NěmecFoto Aleš Krecl

„A pospěšte si. Po hráčích taky chcete, aby vaše pokyny plnili co nejrychleji,“ dodává vzápětí. A myslel tím i bývalé reprezentanty Němce a Galáska.

Zatímco Němec si okamžitě našel svoje místečko nahoře v koutě, na pomalejšího Galáska zbyla první řada uprostřed. Přímo před očima zkušební komise.

Tomáš Galásek se při přijímačkách na trenérskou licenci pořádně zapotil Tomáš Galásek se při přijímačkách na trenérskou licenci pořádně zapotilFoto Aleš Krecl

Ta postupně rozdala tři testy. První byl zaměřený především na fyziologii, druhý na taktiku a třetí na anglický, případně německý jazyk. Na každý měli budoucí trenéři 45 minut a museli v nich odpovědět na 30 otázek.

„Je třeba, abyste se naučili pracovat pod tlakem,“ vysvětlil jim Zalabák. Po písemných testech přišla na řadu ústní zkouška. Před komisi ve složení Jaromír Votík, Jiří Zalabák a Jaroslav Hřebík předstoupil jako první Němec.

„Už je tam nějak dlouho. Určitě se rozkecal a nemůžou ho zastavit,“ zažertoval na adresu nepříliš hovorného Němce jeden z absolventů přijímaček Jan Palinek.

„Určitě to už má za sebou a teď sedí s nimi v komisi,“ zareagoval Galásek. Ten se dostal na řadu jako šestý.

„Učil jsem se dva měsíce, tak snad to zvládnu,“ prohodil před tím, než vešel do učebny, kde se měl rozpovídat o součinnosti brankáře s hráčem v poli.

Zdali se mu to povedlo a bude moci zahájit dvouleté studium, se dozví ve čtvrtek, kdy komise zveřejní výsledky. Na studium přijme pětadvacet trenérů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud