30. června 2010 • 17:47

Hašek chce do výkonného výboru UEFA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek chce kandidovat do výkonného výboru Evropské fotbalové unie (UEFA). Volby se uskuteční příští rok v Paříži a Hašek se bude ucházet o jedno ze dvou volených míst.



Šéf českého fotbalu to řekl při dnešním bilancování svého prvního roku ve funkci. Současně ale uznal, že jeho šance jsou mizivé. Už proto, že jedním z členů fotbalové exekutivy je slovenský předseda František Laurinec.

Dosud posledním členem výkonného výboru z České republiky byl někdejší předseda svazu František Chvalovský, který ale svůj post opustil po problémech spojených s vlastním podnikáním, což ho stálo také funkci předsedy ČMFS.

Hašek při dnešním hodnocení své dosavadní práce v čele fotbalu prohlásil, že nejhorší pro něj byl první půlrok, kdy zároveň dočasně vedl i národní tým. Neúspěch reprezentace označil za jednu z věcí, na které nemůže být hrdý. Do stejné kategorie zařadil i zmatky kolem vyřešení kauz spojených s nástupnictvím Bohemians.

Spokojenost naopak vyjádřil s tím, že se podařilo navýšit finanční tok do fotbalu prostřednictvím STES, zavést novou organizační strukturu svazu i přivést řadu bývalých úspěšných fotbalistů a trenérských odborníků do svazových služeb.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud