Karel Häring
5. srpna 2010 • 09:07

Těžké období pro Řepku: Jde z boje do boje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Včera přispěl k postupu Sparty do 4. předkola Ligy mistrů. Místo aby se Tomáš Řepka opájel radostí, ho však čeká další těžký „duel“. Před disciplinární komisí se dnes bude zpovídat z plivance, kterým počastoval Ladislava Volešáka. Ještě před zápasem v Poznani prohlásil, že svého činu lituje.



Dnes kolem třetí odpoledne se Tomáš Řepka dozví ortel, jak dlouho si v lize ještě odpočine. Na Strahově se bude řešit jeho incident z druhého kola, kdy poplival útočníka Slovácka Ladislava Volešáka.

Sazba za hrubé nesportovní chování je 2 až 8 zápasů nepodmíněně, jedno utkání už si letenský kapitán odseděl. Očekává se, že dostane trest na spodní hranici - jednak projevuje lítost, jednak na něj nová disciplinární komise nebude pohlížet jako na recidivistu, protože před ní stane poprvé.

Tomáš Řepka bojuje o míč tvrdě.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Jednu vítěznou bitvu už za sebou má. Včera večer ukazoval od začátku, kdo je na Městském stadionu v Poznani pánem. Když kontroloval míč před Sergejem Krivecem, záložník polského klubu od něj odlétl, jako by byl z papíru. Podobně se vedlo i dalším modrým narušitelům prostoru před sparťanskou bránou.


A na potetovaném stoperovi bylo vidět, jak se soustředí. Po každém tvrdém souboji se okamžitě obrátil a s klidnou tváří odcházel pryč. Emoce projevil, jen když zařval pokyny na Jiřího Kladrubského nebo když mocně vyčinil Manuelu Pamičovi.

A pak vlastně ještě jednou - když před vlastním vápnem fauloval Artura Wichniarka a dostal žlutou kartu. Nevěřícně kroutil hlavou a nahlas se divil, ve chvíli se však opět pouze pekelně soustředil. Opět ukazoval svou nejlepší tvář: takovou, s jakou v uplynulé sezoně dovedl Spartu k titulu.

VIDEO: Tomáš Řepka si další výstup neodpustil.

Jednoznačný důkaz: Řepka plivnul na Ladislava Volešáka
Video se připravuje ...


Podobně klidný, dokonce až kajícný, hodlá Řepka být dnes odpoledne před disciplinární komisí. A rovněž tentokrát se mu to může jedině vyplatit. Zaběhnutá praxe je taková, že pokud nejsou u viníka přitěžující okolnosti, nebo že například u disciplinárky stojí výjimečně, snaží se komise dávat tresty při spodní hranici. Plusové body lze získat i tím, že se dotyčný omluví...

„Omluvím se. Tady není o čem diskutovat. Nejvíc mě mrzí, že můj exces odnesou i spoluhráči a fanoušci,“ uvedl stoper na sparťanském webu.
„Bude záležet, jak bude hovořit. Pokud projeví lítost, komise k tomu přihlédne,“ potvrdil mluvčí disciplinárky Jaroslav Kolář.


Pořádně přitížit by mu mohl fakt, že se před fotbalovým soudem ocitl od svého návratu z Anglie už několikrát. Ovšem kvůli nesportovnímu chování tam stanul naposledy před více než dvěma lety, kdy vhodil míč do obličeje brněnskému Aleši Bestovi. A komise, která se ujala vlády loni v červnu, avizovala, že za minulostí udělala tlustou čáru. Nutně tedy nemusí na Řepku pohlížet jako na recidivistu, co se nesportovního chování týká.

„Jednal jsem v emoci, cítil jsem křivdu. Jenže ten moment už nevrátím. Bylo to z mojí strany šílené a nesmyslné. Ke mně patří ostrá hra, sem tam nějaká prudší slovní reakce na hřišti. Nálepku drsňáka unesu, ale sprosťáka, který plive... To ne. Stydím se za tu reakci. A omlouvám se spoluhráčům, které jsem oslabil, a také fanouškům a všem sparťanům. Fakt mě to mrzí,“ sype si popel na hlavu Řepka.

Jistota zadních řad - Tomáš Řepka.Foto Pavel Mazáč (Sport)


Před disciplinární komisi předstoupí o půl třetí. S „postiženým“ Volešákem se však nepotká. „Provinění je evidentní, není potřeba, aby to pan Volešák dokazoval,“ vysvětlil Kolář, proč záložník Slovácka nebyl předvolaný.

Řepku už stihl klubový trest, výši pokuty však Sparta nezveřejnila. Pro zajímavost - za incident s Bestou zaplatil klubu 200 tisíc korun.

Ke klubové pokutě přibude dnes odpoledne ještě disciplinární trest. Řepka už si jeden zápas odseděl v Českých Budějovicích, Spartě bude chybět minimálně ještě v neděli proti Ostravě. Po dnešku bude jasné, zda to bude konečná, nebo letenský lídr posedí na tribuně i v dalších utkáních.

Tomáš Řepka bojuje o míč tvrdě.
Tomáš Řepka bojuje o míč tvrdě.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud