12. září 2010 • 15:19

Palermu generálka na Spartu vůbec nevyšla

Autor: ČTK, tbl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Palerma v generálce na utkání Evropské ligy s pražskou Spartou prohráli v druhém kole italské ligy 2:3 s nováčkem z Brescie. Za poražené se do střelecké listiny zapsali Pastore a Balzaretti. V utkání Lazia s Boloňou se blýskl útočník Libor Kozák, který vybojovanou penaltou pomohl Římanům k výhře 3:1.



Brescia měla velmi dobrý vstup do utkání, když už v třetí minutě doskákal tečovaný střílený centr Dallamana až do branky. Brzy sice vyrovnal po závaru před brankou a střele z malého vápna Pastore, ovšem nerozhodný stav vydržel jen pět minut.

Pak se po brejku prosadil Eder a Brescia již vedení nepustila. Palermu nepomohlo ani to, že si v závěru naběhl na hrot útoku levý bek Balzaretti a snížil na konečných 2:3.

Palermo si tak před čtvrtečním zápasem na Letné nezlepšilo sebevědomí, když z posledních osmi soutěžních zápasů na soupeřově půdě vyhrálo jen dvakrát.
Trenér Palerma Delio Rossi dnes nasadil sestavu: Sirigu - Cassani, Muňoz, Bovo, Balzaretti - Migliaccio (78. Iličič), Liverani (69. Bačinovič), Nocerino, Pastore - Kasami (46. Maccarone), Hernández.

Zřejmě nejvydařenější utkání od příchodu do Lazia Řím má za sebou český útočník Kozák. Ten v minulé sezoně nastoupil jen do tří zápasů a i dnes začal jen mezi náhradníky, hned od úvodu druhé půle však vyběhl na trávník a výrazně oživil útočnou hru Lazia.

Dal tak více prostoru kolegovi z útoku Rocchimu, který asistencí a gólem zajistil domácím vedení. V nastavení pak Kozák vybojoval pokutový kop, který proměnila brazilská posila Hernanes.

Nadále se trápí Juventus, který po propadáku v minulé sezoně přes léto výrazně posiloval, ale zatím bez efektu. Po minulé porážce s Bari dnes jen remizoval 3:3 doma se Sampdorií Janov, přestože dvakrát vedl. Poslední čtvrthodinu v dresu Juventusu odehrál český obránce Zdeněk Grygera.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud