4. října 2010 • 09:00

Bez práce nebude. Jarolíma chce Ružomberok!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karel Jarolím bez práce patrně nezůstane. Nedlouho po jeho středečním odchodu ze Slavie Praha ho s nabídkou oslovil šestý tým slovenské ligy Ružomberok. A to přesto, že klub dosud oficiálně neodvolal dosavadního trenéra Ladislava Jurkemika.



Dalším českým trenérem na lavičce slovenského Ružomberku by se měl stát Karel Jarolím, do středy minulého týdne kouč pražské Slavie. Šestý klub Corgoň ligy už údajně chystá výpověď pro stávajícího velitele lavičky Ladislava Jurkemika.

Oficiálně se ještě neví nic. Ale důvěryhodné zdroje znalé poměrů ve slovenském klubu už mají jasno. „Jurkemikovo odvolání ještě neoznámili, ale bude to tak. Místo něj má přijít Jarolím,“ tvrdí pramen deníku Sport.

Co na to donedávna slávistický kouč? „K nějakým kontaktům došlo, ale víc to nemůžu komentovat,“ prohlásil velmi opatrně a po delším zvažování.

Že však nějakou nabídku ze zahraničí už dostal, potvrdil v pátek v exkluzivním rozhovoru pro Sport. „Z domova i z ciziny,“ reagoval na dotaz, odkud se na jeho služby poptávají.

Karel Jarolím při derby Slavia - Sparta
Karel Jarolím při derby Slavia - Sparta

Jurkemik podle slovenského zdroje stál před sobotním utkáním v Trnavě před ultimátem - musel bodovat. Jenže to se mu nepovedlo, Ružomberok prohrál po špatném výkonu 0:2.

V tabulce mu po jedenácti kolech a sedmnácti zísakných bodech patří Ružomberoku šesté místo s bilancí 5 - 2 - 4. Na vedoucí Žilinu ztrácí šest bodů.

A to se nelíbí majiteli klubu Milanu Fiľovi, který se rozhodl trenéra odvolat, byť to zatím oficiálně neoznámil. Jarolím by v případě svého příchodu navázal na českou trenérskou tradici v Ružomberku.

Stal by se už čtvrtým tuzemským koučem, který by usedl na lavičku tohoto klubu. František Komňacký mužstvo v roce 2006 dovedl k prvnímu titulu i historickému double.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud