12. října 2010 • 21:51

Kadlec je budoucnost, řekl expert Kotrba

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačilo mu necelých třicet minut na to, aby vsítil svůj první gól v národním týmu. Sparťan Václav Kadlec si hlasitě řekl nejen o další pozvánku do reprezentace, ale rovnou o trvalé místo v základní sestavě. Je nejmladším střelcem národního mužstva v historii! "Prostě hrál dobře," pochválil ho Jiří Kotrba.



Mnozí fanoušci si Václava Kadlece přáli delší dobu. Také v anketě portálu iSport.cz jej dvakrát vybrali do vlastní sestavy. Proti Skotsku se nedočkali, teď ano.

"Tvrdit ale, že měl hrát v reprezentaci dříve, jsou pouhé spekulace," kroutil hlavou expert Jiří Kotrba v komentovaném online přenosu. Tah postavit Kadlece až do utkání s Lichtenštejnskem byl prý dobře načasovaný tah. "K takovému názoru se přikloním," podotkl.


Kadlec se prosadil po střele k tyči zpoza vápna. Šanci mu připravil kapitán Tomáš Rosický, jenž se na polovině hřiště zbavil pronásledovatelů a přesně přihrál. "Udělal pro Kadlece velký kus práce," myslí si Kotrba.

Kadlec opět v šanci před brankou Lichtenštejnsů.Foto Jaroslav Legner (Sport)

Fakt, že se Kadlec dokázal gólově prosadit, považuje za potěšující věc.

"Ukazuje to, že budeme mít v budoucnu velkou sílu. Necidovi je 21 let, Kadlecovi 18. Do toho se daří jednadvacítce. Máme se nač těšit," prohlásil nynější sportovní ředitel Českých Budějovic.

Jan Rezek, druhý komentátor onlinu na iSport.cz, je o něco opatrnější. "Určitě je to pro jeho sebevědomí dobře, ale doufejme, že mu to nestoupne moc do hlavy," pronesl.


Kotrba každopádně vyvrací názory, že Kadlec vstřelil branku "JEN" Lichtenštejncům. A že stěží se mu podaří něco podobného zopakovat proti silnějšímu soupeři.

"Já bych Lichtenštejnsko nepodceňoval. Kdyby v prvních minutách z těch dvou šancí branku vstřelilo, bavili bychom se teď úplně o něčem jiném," míní.

"Kadlec hrál prostě dobře. Na to, že hrál první utkání a je tak mladý hráč... Je na něm vidět, že hraje za výborné mužstvo v evropských pohárech. Každý takový zápas mu pomáhá v tom, aby se dostal třeba do výrazného evropského supercelku," uzavřel Kotrba.

Kadlec opět v šanci před brankou Lichtenštejnsů.
Kadlec opět v šanci před brankou Lichtenštejnsů.

Kadlec hrál dobře. Na to, že hrál první utkání a je tak mladý hráč... Je na něm vidět, že hraje za výborné mužstvo v evropských pohárech. Každý takový zápas mu pomáhá v tom, aby se dostal třeba do výrazného evropského supercelku.
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud