4. listopadu 2010 • 15:04

Chybující sudí: Usvědčující video? Na to kašlu!

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záznam usvědčil pomezního rozhodčího ze závažné chyby, která ovlivnila utkání třetí třídy na Lounsku. Na dotaz portálu iSport.cz, proč tak učinil, arbitr Václav Filipovský podrážděně zareagoval: „Na video vám kašlu. Já tam ofsajd viděl.“ Lektor a člen komise rozhodčích Antonín Meder pak dokonce prozradil, že si Filipovský údajně říká funkcionářům o úplatky.



Meder, který se redakci iSport.cz po zhlédnutí videozáznamu sám přihlásil, uvedl, že Filipovskému byla pozastavena činnost do vyřešení události, která se přihodila v utkání Kryry „B“ – Nové Sedlo.

„Já jsem ale mluvil s předsedou obsazovacího úseku. A ten mi řekl, že neví, že bych byl odvolanej,“ řekl hned po zvednutí telefonu Filipovský. „A taky chtěl, abych nikomu rozhovor nedával do doby, než se vyjádří komise.“

Vysvětlení, že právě rozhovor pro média může být skvělý prostor pro jeho obhajobu, však nepochopil. „Já vám říkat nebudu, proč jsem tu branku neuznal. Viděl jsem tam ofsajd. A hotovo! Jo? Naschle,“ odsekl a telefon položil.

Fotbalistům Nového Sedla rozhodčí vzali regulérní branku.
Video se připravuje ...

Po několika hodinách ovšem Filipovský zavolal zpátky, ale mluvný stále nebyl. „Víte, že video prokazuje vaši chybu?“ zněl dotaz redaktora. „Já vám na to video kašlu,“ byla odpověď sudího.

Na výrok člena komise rozhodčích o tom, že si údajně říká o úplatky, Filipovský zareagoval atakem, že problémy s korupcí má právě Meder.

„To je brácha toho, co mi nadával do lampasáků? Že beru úplatky? To on bere za testy pro rozhodčích. A já jsem důkaz, jediný žijící svědek!“ hněval se do telefonu.

Filipovský bude za vážné pochybení tvrdě potrestán. Komise rozhodčích a výkonný výbor okresu Louny zvažuje jeho vyřazení z listiny kvalifikovaných sudích. Vyloučena není ani peněžní pokuta v řádech tisíců korun.

Pomezní sudí Václav Filipovský upřel regulérní branku Novému Sedlu. Pak byl obviněn, že bere úplatky.
Pomezní sudí Václav Filipovský upřel regulérní branku Novému Sedlu. Pak byl obviněn, že bere úplatky.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud