20. listopadu 2010 • 10:14

Řepka: Věřím v Boha a nesnáším stupidní lidi

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Řepka na sebe práskl, že je takovým hříšníkem, až má strach zajít do kostela. Nerad prý poslouchá trenéry. A taky se s úsměvem podivuje nad tím, že si ho Leonard Kweuke dovolil na tréninku pokopat. Upřímný rozhovor poskytl televizi Z1.



„Dneska (v pátek) jsme měli dva tréninky. Ten druhý jsem trošičku vypustil, protože jsem dostal nakopáno na dopoledním tréninku,“ svěřil se hned na začátek interview Řepka.

Tomáš Řepka po gólu na 2:1 dráždí slávistické fanouškyFoto Michal Beránek (Sport)

Redaktorka Naděžda Hávová se hned podivila nad tím, že si vůbec někdo dovolí nakopat kapitánovi. „Ano, dovolí. Dneska už je taková doba. Ale samozřejmě se tomu směju,“ řekl zkušený fotbalista.

„Udělal mi to Kweuke, náš velký obr, černoch, ale on za to nemůže, on prostě takhle hraje. A že bych mu to vrátil? Takové věci já nedělám,“ doplnil.

Řepka také uvedl, že v pokročilém věku si nemůže dopřát více jak dva dny volna. Jinak se cítí polámaný a rozbitý. Zároveň ale doufá, že takovou antireklamou na volno si proti sobě nepoštve spoluhráče. „Snad se nebudou zlobit, že propaguji něco, co se jim nelíbí,“ vtipkoval.

Ovšem i sparťanský kapitán by dost často nějaké tréninky vypustil. A to kvůli nadřízeným. „Nejprotivnější je poslouchat trenéry. Vidíte je každej den. Mluví pořád dokola stejný věci,“ hlesl bez váhání Řepka.

Dokonce tento stav označil za ponorku a přiznal, že někdy si před trenéry uleví svým názorem na danou věc. „Nakonec však stejně udělám, co řeknou. Musím je poslechnout vždycky, jsou to mí nadřízení,“ podotkl.

Řeč přišla i na nepříjemné věci, kterým se Řepka nevyhnul a pokorně s redaktorkou rozmlouval. Na otázku, jestli ho štve mediální prezentace jeho osoby, odpověděl: „Mám rodinu a dvě děti, které umějí číst. Není to nic příjemného, když je mám vychovávat a k něčemu vést.“

Řepka se za některé hříchy, o kterých se napsalo, před dětmi stydí. Ale co říká veřejnost a píší noviny, toho nezajímá. Naopak. Prý ho to baví. „Já ty věci nekupuju, ale v kabině mám dobrý kamarády, takže mi to vždycky ukážou. Pak si to přečtu, popřemýšlím o tom, a řeknu si: v pořádku. Já s tím stejně nic neudělám,“ řekl.

Tomáš Řepka se sklání nad Zdeňkem Šenkeříkem, aby mu pořádně od plic vynadalFoto Jaroslav Legner (Sport)

Asi nejvíce bývalého reprezentanta zasáhlo to, když vyšel článek o jeho odpoledním flámu a údajných třech vypitých flaškách vodky, na čež Sparta následně Řepku pokutovala.

„Myslela jsem, že máte volnější povolání a ne, že vás mohou pokutovat za to, že si dáte o skleničku navíc,“ žasla redaktorka. „Já si to myslel taky. Říkal jsem si, že když mám volno, tak mám volno a můžu s ním naložit, jak chci. Bohužel,“ pokrčil rameny Řepka.

Prý se proti pokutě snažil protestovat. „Chtěl jsem uvést na pravou míru, kolik těch flašek bylo. Taky jsem říkal, že rozhodující je výkon na hřišti, ale tenhle argument nepřijali,“ nechápal rozhodnutí nadřízených.

Ještě více než články v novinách však Řepku vytočí do nepříčetnosti „stupidní lidi“. „Jsou hrozně zlí a hloupí. A já je opravdu potkávám každý den. Tohle mi vadí,“ přiznal.

On sám sebe za neviňátko rozhodně nepovažuje. Uvědomuje si, že je takovým hříšníkem, až má strach zajít do kostela. „Vejít tam, tak všechny svíčky zhasnou,“ dodal Řepka.



Co dále řekl…


… o případném rozhodnutí Sparty prodat Tomáše Řepku
Bral bych to jako zradu. A asi bych skončil, jinam bych nešel. Když jsem se vracel, tak jsem řekl, že ve Spartě ukončím kariéru.

… o víře
Ač to nevypadá, v Boha věřím. Dříve jsem se modlil před zápasem. Teď už ne. Jsem tak velkej hříšník, že mám strach kolikrát do toho kostela zajít. Všechny svíčky by tam zhasly. Musím jít do sebe a začít se tomu zase věnovat.

Vlaďka se svým klukem Tomášem ŘepkouFoto Pavel Machan

… o tom, jak by pozval redaktorku na fotbal
Nalákal bych vás samozřejmě na mě. Na hřišti vždycky nějaký blikanec udělám. A pak na kvalitní fotbal, i když o nás píšou samé negativní věci, že jsme nezáživní, že hrajeme takový zvláštní fotbal.

… o cizích jazycích
Když nemluvíte, hodně toho zapomenete. Mám ale kamaráda Itala Manuela, který má na Primě svůj pořad, s ním jsem velký kamarád. Občas spolu mluvíme italsky. V cizině jsem si ulevoval česky, aby mi nerozuměli (usmívá se).

… o ideální ženě
Musí být strašně skromná, hodná, usměvavá a nenáročná. Teď tu ideální samozřejmě mám.

… o tom, jaký je Tomáš Řepka
Něžný nejsem určitě, pod tím si můžete představit cokoliv. Jsem normální kluk, normální chlap, normální člověk jako každej jinej. Ta bublina je mediálně hodně nafouknutá. Prostě vás dají do určité škatule a v tý už jedete.

… o tom, jak hřeší
Piju občas. Kouřím každý den.

Tomáš Řepka nebyl na začátku duelu s Lausanne úplně v pohodě
Tomáš Řepka nebyl na začátku duelu s Lausanne úplně v pohodě

Vstoupit do diskuse
28

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud