Pavel Hartman
15. prosince 2010 • 09:00

Nečekaný obrat: Uhrin ml. se vrací do Temešváru

Autor: Pavel Hartman, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nečekaný „comeback“! Před dvěma roky se dočkal trenér Dušan Uhrin mladší náhlého vyhazovu z Temešváru, teď ho stejný klubový majitel povolal překvapivě zpátky na lavičku aktuálně druhého celku rumunské ligy.



Na podzim 2008 se pod jeho rukou tým Temešváru vyšplhal na třetí místo rumunské elitní soutěže a nebýt šestibodového odečtu za neoprávněné užívání loga klubu a barvy dresů, vyhříval by se dokonce na výsluní.

Přesto klubový boss Marian Iancu rozhodl o konci trenérského angažmá Dušana Uhrina mladšího. Toto pondělí stejní dva muži společně absolvovali osmihodinové jednání, na jehož konci se dohodli na kontraktu do konce sezony 2011/2012.

„A také jsme ho podepsali,“ hlásil do telefonu včera po poledni z Temešváru Dušan Uhrin mladší. „Nabídka mě překvapila. Na druhou stranu to, co se událo před dvěma roky, jsme si vyříkali a vztahy se urovnaly," vysvětluje Uhrin.

„Tým se po podzimu nachází na druhém místě tabulky a úkol je skončit do třetí příčky a hrát zase evropské poháry,“ říká o ambicích celku, který ovšem sní o postupu do Ligy mistrů.

„Vítěz ligy jde přímo do Champions League a druhý do kvalifikace. Lákadlo je to velké, pro klub, pro hráče, pro fanoušky, i pro mě, jenže tady prahne po titulu prvních osm týmů,“ podotýká.

Jeho Temešvár ztrácí před jarem na vedoucí Galati pět bodů. „Schůdné to určitě je. Ale i další budou chtít útočit. Hlavně týmy z Bukurešti. I Kluž teď vyhlašuje, že pojede na titul. Bude to těžké. Naší základní metou je však účast v evropských pohárech.“

V Čechách prý Uhrin žádnou konkrétní nabídku neměl, tak se rozhodl vrátit do Rumunska. Ze Slavie, o které se v souvislosti s ním také mluvilo, prý žádný zájem o jeho služby nebyl. „Nikdo mě nekontaktoval,“ řekl Sportu Dušan Uhrin.

Rozhovor s Dušanem Uhrinem mladším čtěte v dnešním Sportu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud