16. prosince 2010 • 04:56

Messi se upsal Barceloně ve třinácti na ubrousek

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Tenhle příběh zní jako pohádka a vlastně tak trochu pohádkou je - i když se to doopravdy stalo. A miliony fotbalových fanoušků se díky tomu mohou dneska těšit z umění Lionela Messiho. Argentinský kouzelník se upsal Barceloně už ve 13 letech, ale podpis to nebyl jen tak ledajaký. Ostatně stejně jako Messiho talent.



Ten zazářil kdykoliv, kdy se drobný chlapec dotkl míče. Messiho schopností si brzy všimly i věhlasnější kluby, než Newell's Old Boys v jeho rodném Rosariu. Jenže v 11 letech mu byl diagnostikován nedostatek růstových hormonů.

Rodiče na léčbu neměli peníze, a tak se mohlo stát, že jeden z nejlepších fotbalistů současnosti dneska vůbec nemusel hrát. V tu dobu o Messiho projevilo zájem River Plate, jenže 900 dolarů měsíčně na nutnou léčbu nechtěl dávat ani tenhle špičkový argentinský klub.

Tenhle podpis změnil Messimu život
Video se připravuje ...

A tak přišel čas pro sportovního ředitele Barcelony Carlese Rexacha. Přes Messiho příbuzné, kteří žili v katalánské Lleidě, se k jeho uším donesly zvěsti o nevšedním talentu a třináctiletý fotbalista se mohl představit ve slavném velkoklubu. A když Rexach viděl Messiho hrát za několik starších výběrů, měl jasno - toho kluka chci.

Lionel Messi přestoupil do Barcelony ve 13 letechFoto /YouTube/

Nabídl rodičům, že pokud se se svým klenotem přestěhují do Španělska, bude klub platit veškeré účty za léky.

Jenže Messiho otec na schůzce v jedné z barcelonských restaurací 14. prosince 2000 pohrozil, že pokud nepodepíší okamžitě smlouvu, tak syna hned odveze zpátky do Argentiny.

Rexach neváhal a požádal číšníka o pero a papír. Ten mu přinesl pero a papírový ubrousek. Na něj pak v rychlosti sepsali kontrakt, který malému klučinovi z argentinského Rosaria změnil život.

Zářná kariéra Lionela Messiho začala podpisem na bílém ubrousku. Kousek papíru, který by se časem klidně mohl stát jedním z nejcennějších sportovních artefaktů, má teď v úschově Messiho právník.

Příběh o tom, jak spojil letošní kandidát na Zlatý míč svůj fotbalový osud s jedním z nejslavnějších klubů světa, odhalil Carles Rexach novinářům z deníku Marca. Ti také mohli bílý ubrousek, na který se Messi Barceloně před deseti lety upsal, natočit na video.

Lionel Messi přestoupil do Barcelony ve 13 letech
Lionel Messi přestoupil do Barcelony ve 13 letech

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud