8. dubna 2023 • 19:35

Vsetín - Zlín 5:2. Třaskavé finále ještě nekončí, výhru trefil Jonák

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vsetína zvítězili v pátém utkání finále první ligy ve valašském derby nad Zlínem 5:2, snížili stav série hrané na čtyři vítězné zápasy na 2:3 a zůstali ve hře o baráž o extraligu proti Kladnu. Po gólu a přihrávce si připsali obránce Jiří Říha a útočník Tomáš Vávra. Šestý zápas se bude hrát v pondělí od 17:30 ve Zlíně.



Vsetín nastoupil v brance s Tomášem Vošvrdou, který nahradil Maxima Žukova. V první šanci se ocitl domácí Pavel Klhůfek, ale minul. V čase 5:01 už se domácí radovali po střele Jana Bergra od modré čáry. Odpovědět mohl Stanislav Sadovikov. Při vyloučení Denise Kindla trefil v 9. minutě Luboš Rob pravou tyč, stejně o chvíli později už při plném počtu hráčů na ledě Šimon Jenáček.

Domácí se ubránili při trestu Adama Hořanského, ale při pobytu Ondřeje Smetany na trestné lavici už Berani ve 14. minutě vyrovnali. Po střele Martina Langa se z mezikruží z dorážky prosadil Bedřich Köhler. Otočit stav mohl Petr Kratochvíl a před pauzou ustál Daniel Huf situaci po Říhově střele.

Po 27 sekundách druhé části vrátil Vsetínu náskok Vávra, který z levého kruhu přes clonící hráče překonal Hufa. Vyrovnat mohl v přesilové hře Lang, na druhé straně měl možnost krátce po návratu z trestné lavice Smetana. Zlín se ubránil při trestu Jakuba Husy a v polovině utkání za Berany zahrozil z přečíslení obránce Jiří Suhrada. Huf si poradil se střelou Štěpána Bláhy.

Vsetín ovládl pátý finálový duel Chance ligy a vrátil sérii znovu na led Zlína
Vsetín ovládl pátý finálový duel Chance ligy a vrátil sérii znovu na led Zlína

Ve 47. minutě se ocitl před Vošvrdou Pavel Sedláček, ale smazat ztrátu se mu nepodařilo. V čase 50:53 naopak pojistili vedení domácí. Po Robově střele z pozice mezi kruhy se dostal k dorážce Vít Jonák a bekhendem skóroval.

Za 94 sekund zvýšil Říha z pravého kruhu po přihrávce Romana Půčka už na 4:1. Zlín mohl zkorigovat stav, ale Jakub Apolenář z úniku na Vošvrdu nevyzrál. V 57. minutě naopak zajistil Vsetínu už čtyřbrankový náskok Miroslav Holec. Berani díky obránci Mikuláši Zbořilovi čtyři sekundy před koncem upravili konečné skóre.

Hlasy trenérů:

Radim Kucharczyk (Vsetín): „Už jsme asi potřebovali takový špíl. Myslím si, že jsme si za tím šli, i když nám dali gól v přesilovce. Zápas jsme pak v závěru úplně překlopili. Teď si odpočineme, potrénujeme a připravíme se na pondělí, abychom vrátili sérii zpátky sem.“

Oldřich Horák (Zlín): „My jsme se padesát minut drželi ve hře o nějaký dobrý výsledek, ale bohužel třetí inkasovaný gól nás zlomil. Zbytek zápasu probíhal tak, jak probíhal. My se nachystáme na pondělí a budeme se snažit odčinit ten dnešní zápas.“

Góly

Domácí: 05:01. Berger, 20:27. Vávra, 50:53. Jonák, 52:27. Říha, 56:34. Holec

Hosté: 13:28. Köhler, 59:56. Zbořil

Sestavy

Domácí: Vošvrda (Žukov) – Hryciow, Kajínek, Říha, O. Němec, Smetana, Jenáček, Česánek – Jonák, Vávra, Rob – Holec, Klhůfek, Sihvonen – Hořanský, Berger, Půček – Jenyš, Š. Bláha, Číp.

Hosté: Huf (Kořének) – Novotný, Zbořil, Husa, Gazda, Suhrada, Talafa, Riedl – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler – Kratochvíl, Kindl, Mrázek – Lang, Chludil, Z. Sedlák – Apolenář, Hejcman, Pospíšil.

Rozhodčí

Hribik, Květoň – Zídek, Komínek

Stadion

Zimní stadion Na Lapači

Návštěva

5040 diváků

Vstoupit do diskuse
3
Aktuální zápasy
Články odjinud