Michal Koštuřík
25. března 2024 • 09:55

Spása z Doněcku. Berani funí za postupem a chystají změny. Jaké?

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nenápadný útočník z hrany sestavy spasil hokejový Zlín ve čtvrtém semifinále Chance ligy s Litoměřicemi. Ukrajinec Stanislav Sadovikov (21), v play off do neděle náhradník, udeřil ve dvanácté minutě prodloužení a vyrovnal sérii na 2:2. „Ukázala se vnitřní síla týmu,“ tvrdil kouč Jan Srdínko po dramatu s úspěšným koncem. „Stano tady má rodinu, určitě jí udělal obrovskou radost,“ dodal k rodákovi z Doněcku.  



Loňský vítěz soutěže má v sérii s mladými rychlobruslaři velké potíže. Těžko čelí jejich pohybu, rve to na sílu. A přihlíží střeleckému představení Filipa Kuťáka, který loňskému vítězi nasypal v posledních dvou partiích 5 gólů! „Mají šikovné mužstvo, silný útok,“ připustil kouč Srdínko. „Dostáváme góly v úvodech a na koncích třetin. Kluky na to upozorňujeme,“ dodal. „Snažíme se je ubruslit. Jsme mladí, oni starší hráči. Někdy jim dochází síly,“ všiml si litoměřický forvard Lukáš Plos (19).

Zlínští před pěti tisícovkami svých fanoušků zmastili poslední vteřiny utkání. Centr Petr Holík byl vyloučený za zdržování při buly. Výjimečný trest stál domácí výhru v základní době. Sudí vrátili časomíru o pět vteřin na 59:51, hosté vyhráli vhazování a po rychlé akci fantom Kuťák propálil v přesilovce šest na čtyři Daniela Hufa. „Pod tíhou jsme začali být pasivnější, soupeř se dostával na koně. Třetí třetina byla z naší strany nejslabší a v závěru přišla facka,“ líčil Srdínko.

Ačkoliv Berani skončili v dlouhodobé části až šestí, pořád v sobě drží ambici na postup do extraligy. Z ní vypadli před dvěma lety. Před rokem se vyhrabali ze dna až k triumfu v Chance lize, baráž proti čerstvému Kladno však projeli 0:4 na zápasy.

Teď velká slova o návratu mezi elitu na stadionu neuslyšíte. I tahle sezona je turbulentní, s propady a vzestupy. Klub, v němž se chystají zbavit majetkového

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat
Vstoupit do diskuse
6
Aktuální zápasy
Články odjinud