26. května 2009 • 15:56

Ústí a Jihlava chtějí změny pravidel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Generální manažeři prvoligových hokejových celků Ústí nad Labem a Jihlavy Robert Kysela a Bedřich Ščerban by rádi prosadili změnu pravidel pro postup do extraligy.



Nelíbí se jim současný model baráže, ve kterém se utkávají nejhorší celek nejvyšší soutěže s vítězem první ligy.

Kysela se Ščerbanem by uvítali, kdyby do extraligy mohl nejlepší tým první ligy postoupit přímo nebo kdyby baráž hrálo více celků; například dva z extraligy a dva z první ligy.

"Byla by to zajímavá, divácky atraktivní konfrontace, která je rovněž spravedlivější než dosavadní baráž, která zvýhodňuje poslední tým extraligy," řekl Kysela spolupracovníkovi ČTK.

Podobný model baráže s více týmy má například Švédsko.Podle Kysely je nelogické a nespravedlivé, že z první hokejové ligy přímo sestupují dva týmy, ale vítěz soutěže nemá právo přímého postupu.

"První liga je v současnosti poněkud diskriminovanou soutěží. Kdo má potřebnou výkonnost a finanční zajištění, měl by dostat šanci postoupit v rovné soutěži," podotkl Kysela.

Nevýhodný je podle něj i současný model první ligy, ve které hraje šestnáct mužstev. "Nemůže se proto hrát čtyřkolově jako extraliga, kde je čtrnáct týmů," uzavřel ústecký manažer.

Šance, že by ke změně došlo již v příští sezoně, je ale nulová. Model baráže se měnit nebude.

Podobné návrhy na změnu postupových a sestupových klíčů mezi extraligou a první ligou se objevují delší dobu. Stávající model však platí od sezony 1997/98. Pouze v roce 2007 se baráž nehrála, neboť Ústí nad Labem nahradilo přímo Vsetín, který byl z extraligy vyloučen.

V minulé sezoně Severočeši vyhráli první ligu, ale v baráži nestačili na Mladou Boleslav.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud